Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht 30-10-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Auto vernield

ZEIST Een 58-jarige man uit De Bilt is zaterdagavond omstreeks 18.30 uur aangehouden wegens vernieling van de ruiten van een auto die stond geparkeerd aan de Van Oldebarneveldtlaan. Getuigen waarschuwden de politie. Bij zijn aanhouding verzette de man zich heftig en greep hij een van de politiemensen bij de keel. Even later staakte hij zijn verzet en kon hij geboeid meegenomen worden naar het bureau. Daar is hij verhoord.

Baldadigheid in boshut

DRIEBERGEN - Vier jongeren in de leeftijd van 19, 16 en 14 jaar uit Doorn, Wijk bij Duurstede en Driebergen, hebben met hun baldadig gedrag vernielingen aangericht bij een picknickplaats (boshut) aan de Sparrenheide ter hoogte van de Zwitsersebrug. De jongeren bleken daar vaker te bivakkeren. Op zaterdagochtend rond 09.00 uur moest de brandweer uitrukken vanwege een vuurtje dat ze hadden gestookt. Door de rook was het dak beschadigd. Twee jongeren zijn aangemeld voor een HALT-straf, tegen de twee 19-jarigen is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

ZEIST - Een 54-jarige vrouw Utrecht is zaterdagavond om 22.30 uur op de Driebergseweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw viel op door haar rijdrag en werd verzocht te blazen. De ademanalysetest op het politiebureau gaf 465 ug/l aan. De vrouw kreeg een rijverbod van 4 uur en is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.