Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht 30-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vuistslag in gezicht

AMERSFOORT - Een 20-jarige man uit Amersfoort is vrijdagavond om 21.00 uur aangehouden op verdenking van mishandeling op het Stationsplein. Het slachtoffer een 38-jarige man uit Amerfoort - sprak de verdachte in een horecagelegenheid aan op het uiten van racistische opmerkingen en kreeg hierop een vuistslag in het gezicht. De verdachte verliep hierop de zaak, maar kon op de Utrechtseweg door de politie worden aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Vernieling abri

AMERSFOORT - Twee jongens van 17 en 18 jaar uit Amersfoort en Soesterberg zijn zondagochtend om 01.15 uur aangehouden, nadat ze eerder op de avond op de Prins Frederiklaan een ruit van een abri hadden vernield. De jongens bekenden de vernieling en zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

AMERSFOORT - Twee mannen van 28 en 32 jaar, beiden uit Hoogland, zijn zondagochtend om 04.00 uuraangehouden na een opstootje bij een horecagelegenheid aan de Hof, waarbij een 51-jarige man uit Amersfoort lichte verwonding opliep. De mannen probeerden te ontkomen aan de politie. Een van hen kon worden aangehouden bij de horecagelegenheid, de ander op het dak van een woning. Beiden zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Een 32-jarige man uit Amersfoort is zaterdagavond om 18.30 uur aangehouden toen hij zonder te betalen met een aantal goederen een winkel aan de Albert Schweitzersingel wilde uitlopen. De man werd betrapt door de eigenaar van de winkel en kon worden overgedragen aan de politie. De man bleek geen onbekende van de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Kopstoot

AMERSFOORT Een 27-jarige man uit Amersfoort is zaterdagmiddag om 16.30 uur op de Noorderwierweg aangehouden, nadat hij eerder een kopstoot had uitgedeeld aan een 34-jarige plaatsgenoot. De 27-jarige Amersfoorter bemoeide zich met een korte woordenwisseling die de 34-jarige bestuurder had met iemand anders en deelde zonder aanleiding een kopstoot uit aan de bestuurder. De politie kon de man op aanwijzing van de bestuurder aanhouden in een winkel en heeft hem meegenomen naar het politiebureau.

Onder invloed

AMERSFOORT - Onder invloed van alcohol is een 56-jarige bestuurder uit Amersfoort zaterdagmiddag omstreeks 13.35 uur tegen een personenauto aangereden die stond te wachten voor een rood verkeerslicht bij de Holkerweg. De bestuurder blies 974 ug/l. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en kon met een rijverbod en een proces-verbaal naar huis.

Wedstrijd gestaakt na vechtpartij

AMERSFOORT Twee spelers van een voetbalwedstrijd op het terrein aan de Dorresteinsesteeg zijn zaterdagmiddag om 16.25 uur slaags geraakt. Omstanders gingen zich er mee bemoeien en er ontstond een vechtpartij. De politie moest de gemoederen bedaren en partijen uit elkaar halen. Dreiging van het gebruik van pepperspray bleek effect te hebben op het agressieve gedrag van een van de betrokkenen. De scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken.