Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht 30-10-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Baldadigheid

VEENENDAAL - Op vrijdagmiddag heeft de politie 4 jongens van 15 tot 18 jaar uit Veenendaal aangehouden voor baldadigheid.

Omstreeks 13.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat vier jongens op de Floralaan met flessen aan het gooien waren. Ter plaatse aangekomen troffen de agenten de jongens aan en in de buurt van de jongens zagen zij een broodmes liggen. Alle vier werden ze aangehouden voor baldadigheid. Op het bureau verklaarde een 17-jarige jongen dat hij het mes van huis had meegenomen om een broodje te smeren. De ouders zijn in kennis gesteld. De jongens keerden met een bekeuring voor baldadigheid huiswaarts.

Vechtpartij

VEENENDAAL - In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een vechtpartij plaats in de Tuinstraat, waarbij een 21-jarige man uit Heerhugowaard werd aangehouden.

Omstreeks 03.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij in de Tuinstraat. Ter plaatse aangekomen troffen de agenten twee groepen aan die met elkaar op de vuist gingen. Een 21-jarige man die op de rug bij een onbekend gebleven persoon zat, werd aangehouden. Bij het scheiden van de twee groepen werd een politiehond ingezet, die een 20-jarige man uit Opdam beet. Hij liep een verwonding op aan zijn rechterbeen en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De twee groepen kregen in een horecagelegenheid woorden. Eenmaal buiten gingen ze met elkaar op de vuist. Niemand deed aangifte.

Vechtpartij tijdens voetbalwedstrijd

LANGBROEK - Een voetbalwedstrijd op het voetbalterrein aan de Marijkelaan is zaterdagmiddag om 15.30 uur uitgelopen op een vechtpartij. Uitreiking van een gele kaart was aanleiding voor een opstootje aan de zijlijn, waarbij meerdere mensen waren betrokken. Omstanders probeerden partijen uit elkaar halen, maar liepen daarbij rake klappen op. De scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Naar aanleiding van de vechtpartij heeft de politie verschillende aangiften opgenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek

Onder invloed

RHENEN - Een 31-jarige man uit Wageningen is zaterdagavond om 21.30 uur op de Utrechtsestraatweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijdrag en werd verzocht te blazen. Ademanalysetest op het politiebureau gaf 515 ug/l aan. Omdat het niet de eerste keer was dat de man met teveel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat, is zijn rijbewijs ingenomen. De bestuurder is met een proces verbaal naar huis gestuurd.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een 24-jarige snorfietser uit Bunschoten-Spakenburg is zondagochtend om 03.30 op de Talmalaan aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ademanalysetest op het politiebureau wees 685 ug/l aan. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Hij is met een proces verbaal naar huis gestuurd.