Gemeente Den Helder

19-10-2005 Bijeenkomst over vrijwilligersbeleid: u komt toch ook?

Hoe vindt u dat de ondersteuning van het vrijwilligerswerk en de mantelzorg de komende jaren gestalte moet krijgen? Dat horen wij graag tijdens een rondetafelbijeenkomst over het vrijwilligersbeleid die wordt gehouden op donderdagavond 3 november. Tijdens deze bijeenkomst wordt in workshops aan de hand van stellingen over het vrijwilligersbeleid en -werk gesproken.

Tijdens de bijeenkomst kijken we ook terug op het vrijwilligersbeleid van de afgelopen jaren en dan vooral op het Project ondersteuning vrijwilligersbeleid dat tussen 2002 en 2005 is uitgevoerd door de Vrijwilligerscentrale (stichting WMD) en de HVBWS. Uiteraard werpen we ook een blik op de toekomst. Immers, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) komt eraan, waarmee de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers voor het eerst een wettelijke basis krijgt. Maar in de eerste plaats is het woord aan de vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Meldt u aan!
Bent u vrijwilliger of werkt u voor een vrijwilligersorganisatie en wilt u deelnemen aan de rondetafelbijeenkomst? Meldt u aan! De bijeenkomst donderdag 3 november vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 en begint om 19.30 uur. Wij stellen het op prijs als u vooraf even laat weten dat u wilt deelnemen. U kunt dit doen bij mevrouw H. Oskam, telefoon (0223) 678430 of e-mail hoskam@denhelder.nl. U kunt zich ook aanmelden bij het secretariaat van de afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport (OWS), telefoon (0223) 678445. U krijgt na uw aanmelding zo spoedig mogelijk een informatiepakket toegestuurd.

Programma
De heer P. Wijnands, directeur van de HVBWS, is gespreksleider tijdens de bijeenkomst. Het programma voor 3 november is als volgt:

19.15 uur ontvangst
19.30 uur welkom en inleiding door B. van Loon, manager van de afdeling OWS van de gemeente
19.45 uur inleiding over het project ondersteuning vrijwilligerswerk door M. van Mierlo, directeur van de stichting WMD 20.00 uur workshops, waarbij aan de hand van stellingen wordt gesproken over:

- de betekenis van de Wmo voor de ondersteuning van vrijwilligerswerk en mantelzorg;

- de noodzakelijke ondersteuning van het vrijwilligerswerk;
- de diverse doelgroepen voor het vrijwilligerswerk;
- moet de ondersteuning al dan niet op het niveau van de wijk worden georganiseerd?

- de noodzaak van samenwerking bij de ondersteuning van vrijwilligers, mantelzorgers, vrijwillige thuiszorg.
21.00 uur pauze
21.15 uur plenaire terugkoppeling en discussie
22.00 uur afsluiting

.