Slotdag Tour Verzorging onthult beste voorbeeld goede zorg

Avvv

http://www.avvv.nl

Op de slotdag van de AVVV Tour van de Verzorging 2005 op 3 november strijden vier projecten van verzorgenden om de Prinses Margriet Prijs voor het meest inspirerende voorbeeld van goede zorg in de praktijk. Staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp van VWS reikt de prijs op deze dag in Utrecht uit aan de winnende verzorgende(n). Anne-Mei The, auteur van het boek 'In de wachtkamer van de dood', zal op de slotdag in Utrecht vertellen over hoe je als verzorgende zelf invloed uitoefent op je werk. Alle deelnemers ontvangen bovendien een bijzonder mooi cadeau.

De AVVV organiseert elk jaar een Dag van de Verzorging als ontmoetingsplaats voor zorghulpen, helpenden, (kraam)verzorgenden en studenten. Dit jaar is dat een vijfdaagse Tour van de Verzorging, met als titel 'Goed voorbeeld doet goed zorgen'. Tijdens de regionale tourdagen op 6, 13, 20 en 27 oktober heeft een aantal verzorgenden hun slimme, goede en hartverwarmende praktijkverbeteringen gepresenteerd. Die regionale presentaties in Oegstgeest, Heerenveen, Oldenzaal en Valkenswaard zijn steeds beoordeeld door een jury, die de regiowinnaar(s) bekendmaakte. Op de slotdag 3 november in het Polman's Huis locatie Ottone in Utrecht presenteren alle winnende verzorgenden nogmaals hun goede voorbeeld en maken daarmee kans op de kroon op het werk: de Prinses Margriet Prijs 2005.

Voorbeelden ter inspiratie en navolging
De verzorgenden vertellen met hun goede voorbeelden hoe zij de zorg verbeterden in hun instelling en delen hun herkenbare, persoonlijke en bijzondere ervaringen. Ze tonen hun collega's hoeveel ruimte er is voor verbetering, als je je zorgende hoofd en hart maar laat spreken. Hoe knellend en krap de budgetten ook zijn en hoe star de voorschriften: soms kan het met een beetje moeite tóch beter. Daarom deze Tour van de Verzorging: ter inspiratie en ter navolging. Een cabaretduo zal daar extra aan bijdragen met een compilatie van de leukste momenten uit de Tour van de Verzorging 2005.

Meer informatie? Aanmelden?
Heb je als verzorgende hart voor je vak? Laat dan de kans niet voorbijgaan om de slotdag van de AVVV Tour van de Verzorging mee te maken en ontvang ook nog eens een spannend cadeau! Dagvoorzitter Marian Kaljouw, tevens voorzitter van de AVVV, heet alle zorghulpen, helpenden en verzorgenden van harte welkom. Het programma duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 15,00 euro. Meer weten of meteen aanmelden? Kijk op www.avvv.nl/tourvandeverzorging, bel contactpersoon Bea Smink op T. (030) 298 11 67 of stuur een mail naar avvv@sminkenco.nl. Kom naar de slotdag en laat je inspireren en informeren door je collega-verzorgenden!


------------------------