Nieuwe prijs voor excellente overheidsprestaties

Lenthe publishers

PERSBERICHT

Vakblad Binnenlands Bestuur viert jubileum met lanceren jaarlijks prijzengala voor bestuurders en ambtenaren

Alphen aan den Rijn, 21 oktober 2005.

Donderdagavond 3 november opent Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk haar deuren voor de eerste editie van het Binnenlands Bestuur OverheidsBal. Honderden aanwezigen zijn daar getuige van de bekendmaking van de winnaars van de ATHENA's. Onder dit gezelschap onder meer Minister Pechtold, veel burgemeesters zoals Opstelten van Rotterdam en Cohen van Amsterdam en columnisten zoals Ciska Dresselhuys.

Er worden drie ATHENA's uitgereikt. Een voor het 'Beste Praktijkvoorbeeld van het Jaar'. Hiervoor zijn vier nominaties: Bos en Lommer Schoon, Amsterdam, Interventieteam Feijenoord, Rotterdam, Operatie Hartslag, Heerlen. Hartslag en Veiligheidshuis Tilburg, Tilburg.

De tweede ATHENA is voor de 'Beste Overheidstrainee van het Jaar'. De drie genomineerden zijn Carla van Ee (24) 'Kom kiezen, krijg burgerbudget', Arjan Wierda (27) met het plan 'Overgewicht te lijf met het eetdiploma' en Eli van der Heide (26) over 'Maatschappelijk bewuste tussenschoolse opvang'.

De derde ATHENA, een soort grand prix, gaat naar de 'Beste Burgemeester van de afgelopen 25 Jaar', de jubileumperiode van het vakblad Binnenland Bestuur. Ronald Bandell - Dordrecht 'Bindend en menselijk', Job Cohen - Amsterdam 'Bindend en evenwichtig' en Jan Mans - Zaanstad (voorheen Enschede) 'Held van de ramp' zijn de genomineerden.

De selecties, nominaties en bekroningen komen tot stand door onderzoeken, enquêtes en jureringen in en rond het bestuurlijke apparaat van Nederland. De ATHENA is zodoende een objectieve waardering van vakgenoten en professionals.

Meer informatie over het OverheidsBal vindt u op www.overheidsbal.nl