Gemeente Heerhugowaard


Raadsinformatiemarkt over nieuwe wet

De vierde raadsinformatiemarkt op 3 november staat in het teken van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Eerdere raadsinformatiemarkt

De vierde raadsinformatiemarkt staat in het teken van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De informatiemarkt wordt op donderdag 3 november in de raadzaal in het gemeentehuis gehouden en begint om 19.30 uur.

De nieuwe wet heeft grote gevolgen voor de voorzieningen op het terrein van welzijn en zorg. Meedoen staat centraal in deze wet, maar daarbij wordt een groot beroep gedaan op zelfredzaamheid en steun vanuit de sociale omgeving. De WMO is een zogenaamde kaderwet die de gemeente voor een groot deel naar eigen inzicht kan uitvoeren.

Opzet raadsinformatiemarkt
Elke twee maanden wordt een raadsinformatiemarkt gehouden. Inwoners zijn van harte welkom!

Met de informatiemarkt wil de gemeenteraad de inwoners meer betrekken bij de plannen die er in Heerhugowaard spelen. Ook wil de raad zijn werk dichter bij de bevolking brengen. Dat gebeurt door onderwerpen aan de orde te stellen waarover de gemeenteraad en de raadscommissies nog geen uitspraak hebben gedaan. Inwoners worden dus tegelijkertijd met de gemeenteraad geïnformeerd. Op die manier kijkt men als het ware in de 'raadskeuken', terwijl de politieke gerechten worden voorbereid.

31-10-2005