Persbericht zorgcongres

Adecco

http;//www.adecco.nl

In 2020 moet minstens twintig procent werkzaam zijn in de zorg Eén van de scenario's uit Prismant onderzoek

Zoals u ongetwijfeld heeft opgevangen dreigt er een groot tekort aan arbeidskrachten in de zorg te ontstaan. Dit brengt aanzienlijke problemen met zich mee. Zorginstellingen zullen meer dan ooit moeten vechten om voldoende, gekwalificeerde krachten te kunnen aannemen.

Arbeidsmarktcommunicatie wordt voor de zorg belangrijker dan voor welke andere branche ook. Om de Nederlandse zorgsector te inhoudelijk informeren over dit probleem en hen te helpen bij het nemen van de noodzakelijke stappen om dit het hoofd te bieden organiseert wereldmarktleider in Human Resource Solutions, Adecco, in samenwerking met mulitmediale uitgeverij in de gezondheidszorg, Bohn Stafleu van Loghum, een congres rond dit thema. De verschillende sprekers zullen bruikbare instrumenten aanreiken waarmee de sector de toekomst weer met vertrouwen tegemoet kan zien. Dit congres zal plaatsvinden op 3 november 2005.

Drie deskundigen laten hun licht schijnen over de problematiek.
- Dhr. Willem van der Windt:
Als senior onderzoeker voor Prismant heeft hij de zorgvraag met daaraan gekoppeld de personeelsvraag in de sector onder de loep genomen. Zijn bevindingen brachten schokkende feiten aan het licht. Als het tegen zit kampt Nederland binnen vijftien jaar met een schrijnend tekort aan arbeidskrachten in de gezondheidszorg. Van der Windt komt uitleg geven over zijn bevindingen.


- Dhr. Marcel van der Haas
In zijn functie als Algemeen Directeur van communicatiebureau TMP World Wide komt Van der Haas uitleggen hoe de sector haar arbeidsmarktcommunicatie zou moeten aanpakken om ook in de toekomst over voldoende personeel te kunnen beschikken. Hierbij komen de nieuwste trends en ideeën aan de orde, interessante media en het merkbeleid van de zorg.


- Mw. Heleen Griffioen
Griffioen is Directeur P&O van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zij is verantwoordelijk voor de arbeidsmarktcommunicatie van het grootste medisch centrum uit de regio Utrecht. Griffioen vertelt hoe dit bij hen aangepakt wordt. Daarnaast legt zij uit welke resultaten haar beleid oplevert.

Alle Algemeen Directeuren en P&O Directeuren in de gezondheidszorg zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het congres.

Voor Adecco en Bohn Stafleu van Loghum is dit niet de eerste samenwerking. Naast dat de twee partijen gebruikmaken van elkaars dienstverleningen organiseren zij jaarlijks een themabijeenkomst rond een actueel onderwerp. Deze bijeenkomsten mogen altijd rekenen op een hoge opkomst. Ook voor het komende congres zijn inmiddels al vele aanmeldingen binnengekomen.

Omdat het zorgprobleem niet alleen de directieleden van zorginstellingen aangaat willen Adecco en Bohn Stafleu van Loghum de uitkomsten van het congres delen met alle betrokkenen en geïnteresseerden. Hierom is een beperkt aantal plaatsen gereserveerd voor de media. Na afloop van het congres is er tevens de mogelijkheid om de sprekers en organisatoren te interviewen. Hierbij nodigen wij u dan ook van harte uit om aanwezig te zijn tijdens het zorgcongres.

Het congres vindt plaats op 3 november 2005 in het gebouw van Bohn Stafleu van Loghum te Houten.

Het programma:
12:00-12:30 Ontvangst
12:30-13:15 Lunch
13:15-14:00 Dhr. Willem van der Wind
14:00-14:45 Dhr. Marcel van der Haas
14:45-15:15 Koffie en Thee
15:15-16:00 Mw. Heleen Griffioen
16:00-16:30 Rondvraag en Afsluiting
16:30-17:30 Informele Borrel

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Global Dutch PR: Edward Verhey, 070 361 52 54, 06 53 777 473, edward@globaldutchpr.com

In de bijlage vindt u het persbericht dat op 25 oktober door Adecco is verstuurd en informeert over het congres, de problematiek en de reactie van Adecco.