Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Uitnodiging voor de media

Den Haag, 28 oktober 2005

Op donderdag 3 november vindt de 10e Trilaterale Regeringsconferentie over de Wadden plaats op het eiland Schiermonnikoog.

Tijdens deze ministersconferentie is toerisme geen gespreksonderwerp. Ook bij de programmering voor het Nederlandse Waddenfonds is toerisme geen of nauwelijks een onderwerp. Dat is vreemd.

De meerderheid van de mensen in het Waddengebied leeft van toerisme. Het zorgt voor inkomen. Het zorgt voor draagvlak voor de natuur en het landschap. Het zorgt voor behoud van cultuur.

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB vindt daarom dat toerisme in het Waddengebied de komende jaren een volwaardige plaats moet krijgen op de agenda van het drielandenoverleg.

Èn toerisme moet een volwaardige plaats krijgen in het programma van het Waddenfonds. Er is immers nog genoeg te doen.

Op donderdag 3 november presenteert de ANWB een lijst van ideeen die gebruikt kunnen worden voor een programma duurzaam toerisme Waddengebied.

Verder presenteert de ANWB die dag de uitslag van een ledenraadpleging die gehouden is onder leden die de afgelopen maanden Terschelling hebben bezocht.

Tenslotte organiseert de ANWB die dag een "doen en laten"- trip over het eiland Schiermonnikoog. Tijdens deze trip laten we aan de hand van voorbeelden zien wat in het kader van duurzaam toerisme niet zou moeten , maar ook waar kansen liggen.

Het programma is als volgt:

10.30 uur start van de "Doen en laten"-trip vanaf het VVV-gebouw aan de Reeweg 5, 9166 PW Schiemonnikoog. Afhankelijk van het weer is deze trip per fiets of per busje.

12.15 uur presentatie ideeenlijst duurzaam toerisme

12.30 uur presentatie resultaten ledenraadpleging Terschelling

12.45 uur lunch wordt u aangeboden door de ANWB, lokatie wordt later bekend gemaakt

De ANWB nodigt u uit om hierbij aanwezig te zijn. Voor opgave en nadere informatie kunt u terecht bij Steef Engelsman, regiomanager ANWB voor vragen bereikbaar via tel. 06-10968536

U kunt zich eveneens aanmelden via persdienst@anwb.nl

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)