Gemeente Wijk bij Duurstede

Beleidsregels zondagopenstelling Galeries & Kunstateliers

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijk bij Duurstede hebben op 25 oktober jl. de `Beleidsregels zondagopenstelling Galeries & Kunstateliers' en de daarbij horende `Nota zondagopenstelling Galeries & Kunstateliers' vastgesteld.

Momenteel zijn de meeste galeries en kunstateliers al meerdere zondagen per maand geopend. Dit betreft echter een gedoogsituatie, die de gemeente wil legaliseren. In de `Verordening winkeltijden Wijk bij Duurstede 2002' is voor het college van B&W de bevoegdheid opgenomen om aan galeries en kunstateliers ontheffing voor de zondagopenstelling te verlenen. In de beleidsregels staat duidelijk omschreven aan welke voorwaarden galeries en kunstateliers moeten voldoen om voor ontheffingverlening in aanmerking te komen. De Nota bevat, naast de algemene motivatie voor het te voeren beleid, een artikelsgewijze toelichting op de beleidsregels.

Van donderdag 3 november t/m woensdag 1 december liggen de genoemde beleidsregels en de daarbij gaande nota vier weken ter inzage bij de Publieksbalie tijdens openingstijden in het gemeentehuis. Tegen het vaststellingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Meer informatie over de nieuwe beleidsregels vindt u in de folder `Kunst in het weekend!' Deze folder is, evenals het aanvraagformulier `Verzoek om ontheffing ex artikel 5 lid 2 Verordening winkeltijden Wijk bij duurstede 2002', af te halen bij de Publieksbalie in het gemeentehuis. Nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Publiekszaken, tel. 595595.


* Geplaatst op: 02-11-2005 11:51:22