Woensdag 3 november te zien bij Team West

Leiderdorp/Haaglanden 02-11-2005 - Tijdens het opsporingsprogramma van Team West van RTV West, woensdag 2 november 2005, vraagt ons korps aandacht voor insluipingen in een bejaardenhuis in Alphen aan den Rijn.

Wie kent deze insluiper? Op zondag 18 september 2005 vonden er in Zorgcentrum Sint Joseph, aan de Hoflaan 3 in Alphen aan den Rijn, drie insluipingen plaats. De man "bezocht" de drie slachtoffers in hun kamer. Toen hij werd betrapt, verontschuldigde hij zich en zei dat hij in een andere kamer moest zijn. De dader nam uiteindelijk alleen portemonnees en bankpassen weg. Later werd een tas van een van de slachtoffers door een gevonden in het ketelhuis. Het signalement van de man is als volgt: * Blanke huidskleur * Leeftijd ca. 25 jaar * Lengte ca. 1.70 m * Kort, blond haar * Gekleed in een donker jack met embleem * Hij sprak accentloos Nederlands.

De bewakingscameras van het zorgcentrum hebben opnames van de man gemaakt. Deze beelden worden tijdens de uitzending getoond.

Herkent u deze persoon, neemt u dan contact op met de recherche Alphen aan den Rijn, via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Item Haaglanden Haaglanden laat een foto zien van een heler, die een gestolen laptop deze verkoopt. De kopers zijn aangehouden, maar naar de verkoper wordt nog gezocht.

Aangifte Als service item wordt er ingegaan op de de digitale aangifte en het doen van aangifte op afspraak.