Gemeente Den Haag


Start inschrijving Haagse ondernemersprijs 'Zilveren Ooievaar'

Ondernemers in Den Haag kunnen zich vanaf 3 november inschrijven voor de Haagse ondernemersprijs 'De Zilveren Ooievaar 2006'. De winnaar mag zich een jaar lang 'de Haagse ondernemer van het jaar' noemen en krijgt een bedrag van 10.000,-. Dit om te besteden aan de verbetering van de bedrijfsvoering van het bedrijf. Daarnaast krijgt de winnaar een jaar lang een VIP behandeling op diverse zakelijke en feestelijke bijeenkomsten.

De Haagse ondernemersprijs 'De Zilveren Ooievaar', een initiatief van de gemeente Den Haag, wordt dit jaar voor de 19e keer uitgereikt. Het is voor het tweede jaar dat de winnaar een bedrag van 10.000,- krijgt en dat ondernemers zichzelf kunnen aanmelden of dat anderen de ondernemer kunnen aanmelden voor de prijs. Vorig jaar waren dertig ondernemers in de race voor de titel.

De jury nomineert uit de inzendingen drie bedrijven. Die genomineerde bedrijven presenteren zich vervolgens aan de jury die uiteindelijk de winnaar kiest.
De jury bestaat dit jaar uit de Haagse wethouder P. van Woensel (Economie), G. Zandsteeg (directeur Kamer van Koophandel Haaglanden), B. Tideman (voorzitter MKB Den Haag), D. Mulkens, (hoofdredacteur AD/Haagsche Courant), R. Freijssen (hoofdredacteur TV-West), G. van Woerkom (directeur ANWB), S. Bonoo (Amrit Consultancy), L. Groen (KPMG) en de winnaar van vorig jaar E. Giel (directeur discotheek Asta).

Voor de ondernemersprijs kunnen alle ondernemers uit Den Haag met niet meer dan 500 voltijd medewerkers zich vanaf 3 november inschrijven. Op deze dag is in Den Haag ook de ondernemersbeurs Holland Innovation. Inschrijven kan via het aanmeldingsformulier. Deze is te verkrijgen bij de Bedrijvenbalie (gehuisvest bij de Kamer van Koophandel Haaglanden, Koningskade 30, tel. 070-353 4374) en via www.denhaag.nl/zilverenooievaar. De inschrijving sluit op 13 januari 2006 en eind januari maakt de jury de genomineerden bekend. Tijdens het Ondernemersontbijt van 22 februari reikt wethouder Van Woensel de prijs uit.