Gemeente Rotterdam

Nr. 186
2 november 2005

Studenten INHOLLAND presenteren project Talk of the Town

Ludieke evenementen voor jonge Rotterdammers

Zestien laatstejaars studenten van Hogeschool INHOLLAND presenteren op donderdag 3 november hun ideeën voor een aantal ludieke evenementen die zij komende maanden gaan organiseren in het kader van het project Talk of the Town. De Rotterdamse studenten geven een projectpresentatie aan wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid), die als initiatiefnemer verbonden is aan dit project.

De Rotterdamse studenten gaan zich het komende jaar verdiepen in vraagstukken op het terrein van integratie, participatie en emancipatie. Ze krijgen hierbij ondersteuning van een tiental jonge ambtenaren van de gemeente Rotterdam. De samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en Hogeschool In Holland moet leiden tot ludieke evenementen die letterlijk en figuurlijk 'The Talk of the Town' worden.

Talk of the Town
Talk of the Town is een project georganiseerd vóór en dóór jongeren, met als doelstelling één of meerdere evenementen in Rotterdam te organiseren voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar. De jongeren proberen bij de activiteiten zoveel mogelijk jongeren van verschillende etnische achtergronden te betrekken.

Onderzoek onder Rotterdamse jeugd
De studenten hebben afgelopen tijd een onderzoek uitgevoerd onder de Rotterdamse jeugd, waarbij ze onder andere de interesses van jongeren in kaart hebben gebracht. Op basis van dit onderzoek hebben de studenten verschillende innovatieve ideeën voor evenementen in de stad ontwikkeld. Tijdens de presentatie aan de wethouder en tien jonge ambtenaren van de gemeente Rotterdam zullen de studenten een toelichting geven op de door hen voorgestelde ideeën. Ook is een aantal bekende Rotterdammers uitgenodigd. De aanwezigen krijgen tijdens de presentatie de gelegenheid om op de ideeën van de studenten te reageren.

Meedoen of Achterblijven
Het project 'Talk of the Town' sluit aan bij het actieplan 'Meedoen of Achterblijven' van de gemeente Rotterdam. Het actieplan van de gemeente Rotterdam heeft tot doel radicalisering onder Rotterdamse jongeren tegen te gaan en het 'meedoen' in de samenleving te stimuleren. 'Talk of the Town' vormt een van de actiepunten uit het plan. Het project is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Rotterdam en Projectburo 'Het Jonge Noorden' van Hogeschool INHOLLAND. Naast het organiseren van verschillende evenementen schrijven de studenten ook een scriptie over het onderwerp integratie.

Noot voor de redactie,