Landstede


Centraal Loket en Vrijwilligerssteunpunt in Raalte officieel van start

Deze week staat bol van de openingsfeestelijkheden in het spiksplinternieuwe Kulturhus in Raalte. Landstede start twee belangrijke voorzieningen in dit prachtige, multifunctionele centrum in Raalte. Op donderdag 3 november vindt de officiële opening van het Centraal Loket plaats en op vrijdag 4 november gaat het Vrijwilligerssteunpunt feestelijk van start.

De gemeente Raalte wil met het nieuwe Kulturhus de culturele infrastructuur in het centrum vernieuwen en versterken. Ook wordt gestreefd naar een samenhangende sociale infrastructuur op het gebied van welzijn-, woon- en zorgdiensten.

Met een café, een bibliotheek, expositieruimte, kantoor/vergaderruimtes, leslokalen en een theaterachtige voorziening in het hart realiseert de gemeente Raalte hiermee een sociale ontmoetingsplek in het centrum van Raalte. Landstede is de kartrekker van het Centrale Loket en van het Vrijwilligerssteunpunt in het Kulturhus.

Centraal Loket
Het Centraal Loket geeft een zo volledig mogelijk beeld van wat verschillende instellingen kunnen bieden op de gebieden wonen, zorg en welzijn. Er wordt informatie verstrekt en desgewenst contact gelegd tussen cliënt en instellingen. Zo kwam er onlangs een mevrouw waarvan de man een ernstige ziekte had.

Ze wilde meer informatie over de mogelijkheden voor thuiszorg. Er is toen een hulpaanvraag gedaan bij de Centrale Indicatiestelling Zorg. Een ander vroeg hoe ze een aangepast bed in haar woonkamer kon krijgen en is hiervoor in contact gebracht met de thuiszorgorganisatie.

Het vrijwilligerssteunpunt Raalte heeft als doelstelling het ondersteunen en het ontwikkelen van het vrijwilligerswerk in de gemeente Raalte. Zowel vrijwilligers als organisaties die met vrijwilligers werken kunnen bij het vrijwilligerssteunpunt terecht voor ondersteuning.

Landstede Welzijn