Ingezonden persbericht


Luisteraars kiezen hun favoriete nieuwsradio-item

Nieuwe Radio 1 Publieksprijs voor nieuwsradio in het kader van het Wereld Audio Festival

Luisteraars kunnen dit jaar voor het eerst hun favoriete radionieuws-item van het jaar bepalen. Een deskundige jury heeft voor de Radio 1 Publieksprijs tien nieuwsradiofragmenten geselecteerd waarop kan worden gestemd. De tien genomineerde nieuwsitems zijn gekozen uit werk dat is ingestuurd door regionale, landelijke en Vlaamse nieuwszenders. De fragmenten zijn vanaf donderdag 3 november 12.00 uur te beluisteren en te beoordelen op www.waf2005.nl. De Radio 1 Publieksprijs zal op 17 november a.s. tijdens het Wereld Audio Festival in Passenger Terminal Amsterdam worden uitgereikt.

De Radio 1 Publieksprijs is onderdeel van het Wereld Audio Festival.

Een nieuwe, onafhankelijke stichting die door middel van het organiseren van een competitie en een festival de kwaliteit en aantrekkelijkheid van nieuwsradio wil bevorderen. Discussie over de kwaliteit van radionieuws en de bekroning van de beste nieuwsitems leidt tot de ontwikkeling van kwaliteitscriteria voor radionieuws.

Met de Radio 1 Publieksprijs krijgt ook de luisteraar in de discussie over kwailiteit van nieuwsradio een stem.

Behalve de publieksprijs worden tijdens het Wereld Audio Festival ook de nieuwe WAF awards uitgereikt voor het beste radionieuws in de categorieen "sport", "kort nieuws" en "primeur". De nominaties voor de Radio 1 Publieksprijs zijn tevens de nominaties voor de WAF award in de categorie "kort nieuws."

Het Wereld Audio Festival is een initiatief van Radio 1 en wordt gesteund door de Wereldomroep en de NVJ.

Voor een overzicht van de nominaties zie bijlage.

Noot,