Première Jesus Christ Superstar in Stadsschouwburg Utrecht

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 2 november 2005

Na een repetitieperiode van zes weken gaat morgenavond de Nederlandse versie van de klassieker Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice in de Stadsschouwburg in Utrecht in première. Jesus Christ Superstar wordt voor het eerst door een Nederlandse producent ten tonele gebracht. De regie van de voorstelling is in handen van Paul Eenens (o.a. The Sound Of Music, 3 Musketiers, Passion).

Jesus Christ Superstar is gemaakt vanuit de overtuiging dat één persoon het verschil kan maken. Regisseur Paul Eenens: 'Tijdens mijn voorbereidend onderzoek en werk werd ik vooral gefascineerd door het gedrag van de mens met het oog op geloof en verering. In donkere tijden hebben we de neiging om op zoek te gaan naar licht, naar iets of iemand om je aan vast te klampen. Mensen willen immers geloven dat het ook 'anders' kan en gaan vaak op zoek naar iemand die ze daar in voor kan gaan.'

Andrew Lloyd Webber en Tim Rice creëerden aan het einde van de roerige jaren zestig de rockopera Jesus Christ Superstar. Een moderne, gedurfde en omstreden interpretatie van de laatste zeven dagen in het leven van Jezus Christus. Jezus wordt daarin op menselijke en invoelbare wijze geportretteerd als een man die, op het hoogtepunt van zijn invloed en roem, het vertrouwen verliest van Judas, die vermoedt dat de mythe rondom de man Jezus belangrijker is geworden dan hetgeen hij predikt in naam van God. De film Jesus Christ Superstar bracht een aantal bekende nummers voort als 'I don't know how to love him', 'Gethsemane' en 'Superstar'.

De rol van Jezus wordt gespeeld door Dieter Troubleyn, Judas Iskariot wordt gespeeld door Martin van der Starre en Casey Francisco speelt de rol van Maria Magdalena.

Jesus Christ Superstar is t/m juni 2006 te zien in diverse theaters in Nederland.

Voor meer informatie: www.musicals.nl/jcs


Noot voor de redactie,