Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Emmen 03-11-2005

Gewond bij aanrijding
GIETERVEEN Woensdagmiddag is een 39-jarige inwoonster van Gieterveen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Boerendijk. De vrouw reed richting Gieterveen en raakte in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt. Schoot links en rechts de weg over, om tenslotte in de sloot aan de rechterkant van de weg tot stilstand te komen. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Van de vrouw is in het ziekenhuis een bloedproef genomen. (05-195221)

Bestuurders aangehouden
ASSEN Woensdagavond is een 51-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle op het Peelo bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies 0.6 promille aan het bureau. Na verhoor kon de man naar huis. Deze zaak zal middels snelrecht worden afgehandeld. (05-195309)

ASSEN Bij een controle op de Roldrstraat is woensdagavond een 19-jarige inwoner van Assen aangehouden. Bij controle rees het vermoeden dat de man onder invloed van drugs verkeerde. Van de man is een bloed- en urineproef genomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. (05-195350)

Winkeldief aangehouden
ASSEN Woensdagmiddag is een 29-jarige inwoner van Assen aangehouden voor het stelen van een fles drank. De man had in een winkel aan het Forum een fles drank meegenomen zonder deze te betalen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Daar de man aangemerkt kan worden als veelpleger, zal een uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt. (05-195238)

Onderzoek ongeval met letsel A28 (vervolg)
ASSEN Naar aanleiding van het ernstige verkeersongeval op 28 oktober jl, waarbij een man uit Amsterdam ernstig gewond raakte, is een uitgebreid onderzoek opgestart. Uit dit onderzoek mag als voorlopige conclusie getrokken worden dat er mogelijk geen sprake is van een doorrijder. Zoals het zich laat aanzien is er dus geen sprake van een vierde auto. De man is gewond geraakt bij de aanrijding tussen de drie autos. Naar de juiste toedracht van deze aanrijding wordt nog verder onderzoek gedaan. (05193796)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.