Politie Zuid-Holland-Zuid

02/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

03-11-2005 - Persberichten District II

DIEF VAN MOBIELE TELEFOONS GESNAPT
SLIEDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 1 november een 31-jarige man uit Sliedrecht aangehouden in een woning aan de Havikstraat. De man wordt verdacht van diefstal van een aantal mobiele telefoons in de maand oktober. De zaak kwam aan het rollen toen een 19-jarige jongeman uit Sliedrecht aangifte deed op 27 oktober j.l. Zijn mobiele telefoon werd gestolen op diezelfde dag. De 19-jarige gaf de 31-jarige verdachte een lift met de auto vanaf de Parallelweg in Sliedrecht naar Dordrecht. Vervolgens stapte de man in Dordt met een list uit de auto en bleek dat hij de mobiele telefoon van de bestuurder had meegenomen. De politie sloeg aan op het signalement van de man en meende hem te kennen. Na hem in zijn woning aangehouden te hebben, bekende de man naast deze diefstal nog drie andere diefstallen van mobiele telefoons. Een diefstal van een mobieltje op 19 oktober j.l. uit een winkel aan het Dr. Langeveldplein in Sliedrecht, een diefstal van een mobieltje van een jongen op 26 oktober j.l. in de Van Goghstraat en een diefstal van een mobieltje uit een bedrijf op het Stationspark op 27 oktober j.l. De man nam de telefoons weg en probeerde ze in te ruilen of te verkopen voor drugs. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERKEERSCONTROLE
NIEUW-LEKKERLAND De politie heeft op dinsdag 1 november van 08.30 tot 17.00 uur een verkeerscontrole met staandehouding gehouden op de Lekdijk, Planetenlaan en Schoonenburglaan in Nieuw-Lekkerland. De controle was gericht op gordel, snelheid en helm. Er werden 367 passanten gecontroleerd en 24 bekeuringen uitgeschreven. 21 voor het niet dragen van de gordel, 2 voor snelheid (hoogst gemeten snelheid was 71 km per uur) en voor het niet dragen van een helm.

VUURWAPEN GEVONDEN
ALBLASSERDAM In een woning aan de De Savornin Lohmanlaan is op dinsdagmiddag 1 november een vuurwapen gevonden. Een vrouw was aan het schoonmaken in de woning van haar dochter aan het werk. De dochter heeft de woning sinds kort. Tijdens het schoonmaken vond de vrouw een plastic zak boven op de boiler met daarin een vuurwapen. Het bleek om een klein handvuurwapen te gaan. Ook zat er een patroonhouder met patronen bij. Vermoedelijk is het vuurwapen door de vorige bewoner achtergelaten. Het wapen is in beslag genomen en zal onderzocht worden door de technische recherche. Ook is er een verklaring opgenomen van de vrouw die het wapen vond.