Politie Zuid-Holland-Zuid

02/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-11-2005 - Persberichten District I

GESTOLEN AUTO
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 1 november twee mannen van 20 jaar (zonder vaste woon of verblijfplaats) en een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De twee reden in een auto op de rotonde Mariastraat/Prinses Julianaweg. Het knipperlicht van het voertuig hing los waardoor het voertuig opviel bij surveillerende politieagenten. Na controle van de auto bleek de wagen gestolen. In de Albertine Agnesstraat kreeg het voertuig een stopteken. De bestuurder sprong eruit en probeerde weg te komen. Hij werd in de kraag gevat. De bijrijder kon direct worden aangehouden. Beide verdachten werden ingesloten. De auto zal nader worden onderzocht.

HENNEPPLANTAGE ONTDEKT
DORDRECHT In een woning aan het Rudyard Kipling-erf is op dinsdagmiddag 1 november een hennepkwekerij ontdekt. De politie had een tip binnengekregen. In twee slaapkamers werd een niet in werking zijnde plantage ontdekt. De planten (aantal onbekend) waren reeds geoogst. De plantage en de apparatuur zijn verwijderd. De huurder van de woning zal nader worden gehoord over de kwekerij.

BOZE VRACHTWAGENCHAUFFEUR
DORDRECHT Na een conflict op de Laan der Verenigde Naties tussen een vrachtwagenchauffeur en een bestuurder van een personenauto is de vrachtwagenchauffeur (54) uit Dordrecht aangehouden door de politie. Dit was om dinsdagmiddag 1 november omstreeks 17.00 uur. De chauffeur deed volgens de automobilist (35) uit Dordrecht op de Laan der Verenigde Naties agressief. Dit uitte zich in de rijstijl van de chauffeur die naar de bestuurder meerder keren zou hebben geclaxonneerd, afgesneden en uitgescholden. Op een gegeven moment stapte de chauffeur uit en dreigde te slaan met een hamer. De automobilist wist de politie te bellen die direct kwam. De vrachtwagenchauffeur bekende en werd na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VEELPLEGER GESNAPT
DORDRECHT Twee agenten van het Biketeam in Dordrecht hebben op maandagavond 31 oktober een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Borneostraat. De man een veelpleger wordt verdacht van meerdere (pogingen tot) inbraken en insluipingen in woningen aan en rondom de Noordhoveweg. Naar aanleiding van diverse meldingen en aangiftes deden de twee agenten op maandag 31 oktober een uitgebreid buurtonderzoek in de betreffende omgeving. Het vermoeden bestond dat de veelpleger die net weer vrij was -weer actief was. Ten tijde van het buurtonderzoek kwam de veelpleger voorbij op de fiets. Zonder licht. Na een korte achtervolging werd hij staandegehouden. Hij had een tasje bij zich met daarin inbrekerswerktuig en reed op een fiets zonder slot. Op dat moment werd de agenten ook gemeld dat er net een inbraak op de Bankastraat gepleegd was, vermoedelijk door de 36-jarige. Na sporenonderzoek bij die woninginbraak bleek het inderdaad om de veelpleger te gaan. Hij zal nader worden gehoord over zijn betrokkenheid bij de (pogingen tot) inbraken in de omgeving Noordhoveweg. De man is ingesloten.