Politie Hollands Midden

Datum: 3 november 2005


---
Leiden Aanhouding De politie heeft op dinsdag 2 november, omstreeks 18.00 uur, een 44-jarige man uit Leiden aangehouden in een woning vlak bij de Zwartemeerlaan. De man had zijn zoon met een bijl bedreigd, de zoon was er vandoor gegaan en hield zich in een bushokje schuil. De man was met de bijl naar buiten gelopen en had het bushokje aan diggelen geslagen. De zoon wist weg te rennen, waarna de man weer naar huis is gelopen om daar de zoons brommer met de bijl kapot te slaan. De zoon is een willekeurige woning binnengevlucht waar de politie is gebeld. De politie heeft de man aan kunnen houden en overgebracht naar het bureau. De man is in verzekering gesteld, de politie zet het onderzoek voort.

Leiden Aanhoudingen na huiselijk geweld De politie heeft op dinsdag 2 november, rond 19.40 uur, vier inwoners van een huis aan de Geregracht aangehouden. De politie is naar aanleiding van een melding van een omwonende ter plaatste gegaan. Er zou een ruzie zijn geweest waarbij de dochter van een echtpaar geslagen en geschopt zou zijn. Agenten wilden de vader aanhouden, maar werd daarbij door de moeder gehinderd. Er moest pepperspray aan te pas komen om de vrouw én de man, die zich ook verzette, tot kalmte te bedaren. Uit hun verhalen bleek echter dat de dochter en haar vriend ook een aandeel hadden gehad in de ruzie die was ontstaan. Zij zijn vervolgens ook aangehouden. Agenten hebben de vier op het bureau verhoord. De dochter en de vader zitten nog steeds vast, de vrouw en de vriend van de dochter zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort. (de leeftijden van de verdachten zijn opzettelijk niet gemeld.)

Leiden Overlastgever aangehouden

Een 45-jarige man uit Leiden verstoorde woensdagavond de rust in het Centraal Station door tegen andere passagiers hard te schreeuwen. De man was dronken. Passagiers voelden zich zichtbaar ongemakkelijk met de situatie. De politie hield hem aan en nam hem mee. Daarmee keerde de rust weer terug. De verdachte is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Alphen a/d Rijn Verlichtingscampagne

Ook dit jaar wordt er in Alphen aan den Rijn, in november en december weer een verlichtingscampagne gehouden. De campagne is opgezet door de gemeente Alphen aan den Rijn, Politie, 3VO en de ENFB. Voorafgaand aan controles door de politie worden in Alphen aan den Rijn preventieve controledagen gehouden.

Fietsers en bromfietsers

Voor zowel fietsers als bromfietsers is dat op zaterdag 5 november op De Vest. Het publiek kan daar de verlichting van fiets of bromfiets laten controleren en zelfs laten repareren. De eventueel benodigde onderdelen moeten worden betaald, maar de reparatiewerkzaamheden zijn gratis.

Preventieve controle van autoverlichting

Ook voor automobilisten is er een preventieve controledag en wel op zaterdag 12 november. De controle vindt plaats op het districtsbureau aan de Oudshoornseweg in Alphen aan den Rijn. Garagemedewerkers van Het Motorhuis uit Alphen aan den Rijn zullen die dag de verlichting te controleren.

Doel

Het doel van de campagne is er voor te zorgen dat men over werkende en juiste verlichting beschikt en die ook voert als dat moet. Goede verlichting draagt bij aan een groter verkeersveiligheid.

De politie zal de komende tijd streng toezien op het voeren van verlichting. De controles worden door speciale teams uitgevoerd op momenten dat scholieren op weg zijn naar school. Ook de surveillance-eenheden haken, waar mogelijk, bij die controles aan.

Alphen a/d Rijn Oproep getuige vernieling / vandalisme

In de nacht van zaterdag 29 oktober 2005 op zondag 30 oktober 2005 heeft een groep jongeren, in de oude ambachtenwijk in Alphen aan den Rijn, een spoor van vernielingen getrokken. Daarbij zijn auto's beschadigd, ruiten ingegooid en woningen met eieren besmeurd. Om de daders te kunnen opsporen wil de politie graag in contact komen met mensen die informatie te kunnen aandragen of verdachte zaken hebben gezien. Er kan daarvoor gebeld worden met het landelijk telefoonnummer politie 0900-8844 en worden gevraagd naar het bureau van team Alphen-Ridderveld.

Alphen a/d Rijn Man die vrouw bedreigde aangehouden

De politie hield op donderdag 3 november rond 05.30 uur op de Dillenburg een 18-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aan. Een 34-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn werd door hem op woensdag 2 november rond 08.15 uur op de Aarkade bedreigd. De vrouw stond op de Aarkade naast haar fiets met een automobiliste te praten. De jongen fietste daar tussendoor. De vrouw maakte daar een opmerking over. De jongen spuugde daarop naar het kind van de vrouw die bij haar achterop zat. Vervolgens zette hij zijn fiets neer, haalde een moersleutel uit zijn fietstas, liep daarmee naar de vrouw en nam een dreigende houding aan. Daarbij liet hij zich ook woordelijk niet onbetuigd. Vervolgens fietste hij weer weg. De vrouw die zich bedreigd had gevoeld deed aangifte. De politie stelde een onderzoek en nam vanmorgen op de Aarkade positie in. Daar kwam de jongen die voldeed aan het signalement van de dader weer aanfietsen. De agenten hielden hem vervolgens aan. Hij is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Gouda Aanhouding voor openbare dronkenschap

De politie hield woensdag 2 november, rond 23.55 uur, op de Groeneweg een 33-jarige man uit Waddinxveen aan. De man lag dronken in de regen op straat. Omstanders belden de politie die de man meenam naar het bureau. Hij wordt daar nog gehouden ter ontnuchtering en krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Boskoop Overlast van dronken man De politie heeft op dinsdag 2 november, omstreeks 15.00 uur, aangeven van een melding van overlast een 33-jarige man uit Waddinxveen aangehouden in een restaurant aan de Burgemeester Colijnstraat. De man bleek niet aanspreekbaar en onder invloed van drank te zijn. De man werd gevraagd of hij het restaurant wilde verlaten, dit wilde hij niet waarna hij is aangehouden. De man verzette zich verbaal tegen zijn aanhouding en bedreigde de aanwezige agenten. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. 's Avonds kon hij het bureau weer verlaten met een proces-verbaal op zak.

Waddinxveen Politie houdt inbreker aan De politie heeft op woensdag 2 november, omstreeks 20.30 uur, een inbreker op heterdaad aan kunnen houden op de Dorpstraat. Een oplettende getuige had de man een schuur in zien lopen en had direct de politie ingeschakeld. De politie heeft een zoekslag gemaakt op een bouwterrein waar de man zich volgens de getuige zou schuilhouden. De man werd gevonden in een opengebroken bouwkeet en werd aangehouden. De verdachte, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is gehoord en hij bekende die avond verschillende feiten te hebben gepleegd. Hij zou een bromfiets gestolen hebben in Waddinxveen, een fiets gestolen te hebben in Leiden, gereedschap uit een woning in aanbouw in Waddinxveen meegenomen te hebben en in de keet ingebroken te hebben. De politie zal de man vandaag verder over deze feiten horen en de rechtmatige eigenaren van de gestolen spullen opsporen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --