AutoRai

Navigatorkampioenschap Chevrolet Kalos Challenge wordt beslist in Euregio

(11/3/2005)
Recent wist Corné Damen de kampioenschapstitel in de Chevrolet Kalos Challenge reeds binnen te halen. Dit weekend staat er echter nog een titel op het spel: het kampioenschap bij de navigatoren. Van Stiphout jr. staat met 77 punten bovenaan in de puntentelling en heeft derhalve de beste kaarten voor het winnen van de titel.
Paul Rabbering, de navigator van Eric Bolhaar, staat met 1 punt verschil achter Van Stiphout. In deze laatste wedstrijd zit Bolhaar echter niet achter het stuur, maar zal Johan Belleman zijn plaats innemen. Damenâs navigator Wassink is met nog één wedstrijd te gaan de derde titelkandidaat.

Van alle vaste equipes zal het WAUW Racingteam, het team dat door de Twentse Chevrolet-dealers ât Wagenhuys (Almelo), Auto Unie (Enschede/Oldenzaal) en Wuco (Oldenzaal) gesteund wordt, tijdens de Conrad Euregio Rally met twee autoâs aan de start verschijnen. Naast de equipe Vloedgraven/Holtman betekent dat tevens de nieuwe combinatie Bas Oude Luttikhuis (rijder) en David Westenbrink (navigator) die tijdens de laatste ronde van de Kalos Rally Challenge hun debuut maken.

Oude Luttikhuis is sinds begin 2004 in het bezit van zijn rallysprint licentie, maar dit is pas de eerste keer dat hij in een wedstrijd aan zal treden. Westenbrink heeft echter al meer ervaring in de rallysport. âIk rijd als rallycoureur sinds 2001, maar dit wordt mijn debuut als navigator. Erg spannend moet ik zeggen,â aldus Westenbrink.

De wedstrijd begint zondag om 10.00 met de start vanaf het Thales parkeerterrein op industrieterrein Hengelo Zuid. Na 10 klassementproeven worden de eerste deelnemers rond 17.15 uur daar weer terug verwacht.