Gemeente Tiel


Ook winterterrassen bij Hart van de Betuwe en Gaia

Vorige week werd al bekend dat twee horecabedrijven de komende winter bij wijze van experiment ook na 31 oktober 2005 hun terras mogen laten staan. Inmiddels is duidelijk dat ook de exploitanten van restaurant-lunchroom Hart van de Betuwe aan de Markt 2 en restaurant Gaia aan het Plein 43 vergunning hebben gekregen om aan het experiment deel te nemen. Het experiment is onderdeel van de herziening van het terrasbeleid dat voor deze winter is gepland.

Beperkt winterterras
Beide exploitanten waren door vakantie niet in de gelegenheid om voor het verstrijken van de gestelde termijn aan te geven dat zij aan het experiment willen deelnemen. Overigens zal bij beide zaken niet het gehele terras worden uitgezet gedurende de winter. Bij Gaia gaat het alleen om een strook van 4 meter diep direct voor het perceel. Bij het Hart van de Betuwe blijft alleen het terras staan aan de zijde van de Voorstad, waar recent ook de nieuwe luifels zijn aangebracht.

Deelnemers experiment
Waarschijnlijk blijft het bij in totaal vier horecabedrijven die aan het experiment deel nemen. De komende winter wordt bekeken of het wenselijk is om het beleid zodanig te wijzigen dat ieder jaar winterterrassen mogelijk zijn. Daarbij wordt ook onderzocht of daarvoor nog bijzondere voorzieningen noodzakelijk zijn.

Meer informatie
Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de heer W. Driessen, horecacoördinator, telefoon: (0344) 63 72 52 of via e-mail. Bekijk meer informatie over het beperkt experiment winterterrassen.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 02 november 2005