PERSBERICHT - 2005-11-03

Meta de Vries wordt 'Voice of the Veluwe'

Tweeduizend tv-spots voor promotie winterbestemming Veluwe

Deze week begint het Veluws Bureau voor Toerisme een grote TV-campagne in de Randstad en Noord-Nederland. In meer dan tweeduizend televisiecommercials wordt de Veluwe als aantrekkelijke wintervakantie bestemming gepresenteerd. De spotjes zijn ingesproken door Meta de Vries.

Meta de Vries is sinds jaar en dag bekend als presentatrice van toeristische weekendt rips en daarmee een uiterst betrouwbare stem om Randstedelingen en Noordelingen te overtuigen van een bezoek aan de Veluwe.

In de TV-spot komen onder andere het Anton Pieckmuseum in Hattem, sauna- en beautycentrum De Zwaluwhoeve in Hierden, Nationaal Park de Hoge Veluwe en de Veluwsche Stoomtreinmaatschappij aan bod. Voor meer informatie wordt verwezen naar de internetsite van de toeristische sector op de Veluwe, de veluwe.nl.

Kort verblijf
De reclamecampagne is met name gericht op het bevorderen van korte verblijfsvakanties op de Veluwe en is een vervolg op de zomercampagne die zich richtte op het bevorderen van dagtoerisme.

Fietstoerisme
Komend voorjaar is een nieuwe serie TV-spots voorzien die het fietstoerisme op de Veluwe zal promoten. Daarbij zal met name ingegaan worden op het fietsknooppuntennetwerk, een nieuwe bewegwijzerings-systeem dat komende maanden wordt uitgerold over de Veluwe.

Acht zenders
De TV-spots worden uitgezonden op acht verschillende regionale zenders, waaronder AT5, TV Rijnmond, TV West en TV Noord. Ook zal de commercial ruim honderd keer te zien zijn op prime time op Omroep Gelderland.

De campagne heeft als doel om minimaal 50.000 website-raadplegingen te krijgen tijdens de campagneperiode.
Informatie voor de redactie (niet voor nadere publicatie bestemd) Veluws Bureau voor Toerisme
Jurgen Hillaert
tel. 055-5260341
Van Golsteinlaan 26, 7339 GT Ugchelen
e-mail: j.hillaert@develuwe.nl