Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht 03-11-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Teveel op

DOORN In de nacht van woensdag op donderdag is een 35-jarige automobilist uit Doorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.35 uur werd hij gecontroleerd op de Dorpsstraat. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 245 ug/l uit, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snel sparen

VEENENDAAL Op woensdagmiddag is een 46-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor oplichting.

Omstreeks 14.35 uur kwam bij de politie de melding binnen van een winkeldiefstal in een supermarkt op de Slotenmaker de Bruinestraat. Ter plaatse bleek dat de man in de winkel een spaarkaart met zegeltjes wilde inleveren. Een personeelslid vertrouwde het niet, omdat er per 5 zegels een serienummer wordt afgedrukt. Op de kaart die de man inleverde bleek dat elk serienummer elkaar opvolgde. Eerder op de dag had hij al twee spaarkaarten ingeleverd bij een supermarkt op de het Prins Willem-Alexanderpark. Het bleek dat de verdachte op zaterdag 29 oktober een rol zegels had gestolen. Deze heeft hij vervolgens op de spaarkaarten geplakt en wilde deze inleveren. Hij werd aangehouden en proces-verbaal is opgemaakt.

Bekeuringen voor (geen) fietsverlichting

VEENENDAAL/RENSWOUDE - In het kader van de campagne: 'Licht aan , daar kun je mee thuis komen worden in deze tijd van het jaar ook in Veenendaal / Renswoude veel verlichtingscontroles gehouden.

In de afgelopen weken werden in Veenendaal / Renswoude tijdens veertien verlichtingscontroles maar liefst 167 bekeuringen uitgeschreven voor het voeren van geen of onvoldoende fiets/ bromfietsverlichting. De controles gaan de komende maanden door.