Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht 03-11-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Doorrijden na aanrijding

MAARSSEN Woendag 2 november vond op de Vogelweg een aanrijding plaats. De veroorzaker reed door, maar kon later alsnog worden aangehouden.

Omstreeks 19.30 uur stond een 24-jarige automobiliste uit Maarssen te wachten voor het verkeerslicht bij de kruising Vogelweg - Duivenkamp, toen zij van achter werd aangereden door een andere automobilist. De man reed door en liet de vrouw met pijn in haar nek en schade aan de auto achter. De vrouw noteerde echter het kenteken van de man, een 18-jarige Maarssenaar, en schakelde de politie in. Die kon de Maarssenaar alsnog aanhouden.

Getuigen gezocht

WOERDEN - Woensdag 2 november vond op de Houttuinlaan een verkeersongeval plaats.

Omstreeks 17.30 uur fietste een 17-jarige meisje uit Woerden over het fietspad tussen het Stationsplein zuid en de Houttuinlaan. Voor de kruising stonden twee autos te wachten om af te slaan. Toen de laatste auto afsloeg richting de Houttuinlaan, zag de bestuurder de fietster, die naast de auto fietste, over het hoofd. Het meisje kwam ten val en de automobilist reed met hoge snelheid door richting de Blekerijlaan. Het meisje liep licht letsel aan haar been op.

Heeft u op het genoemde drukke tijdstip en plaats het ongeval zien gebeuren en heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Rijn & Venen, via 0900-8844.

Mishandeld

WOERDEN Woensdagmiddag 2 november kreeg een man een kopstoot nadat hij scooterdieven had aangesproken op het Stationsplein noord.

De 34-jarige man uit Woerden zag omstreeks 14.15 uur een personenauto het Stationsplein op rijden. In de auto zaten twee mannen en een vrouw, die vrijwel direct met gereedschap aan geparkeerde scooters gingen werken. De 34-jarige man vond de situatie verdacht en sprak de twee 18-jarige mannen uit Woerden en IJsselstein en de vrouw hierop aan. De reactie was dat de man een kopstoot kreeg van de 18-jarige man uit Woerden en het drietal koos vervolgens het hazenpad. De 34-jarige man schakelde de politie in en die kon na onderzoek de twee mannen aanhouden. De 18-jarige Woerdenaar bleek een veelpleger te zijn.

Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt voor een poging diefstal en tegen de Woerdenaar voor mishandeling. Hij is in verzekering gesteld.

Kopstaart

MAARSSEN Woensdagmiddag 2 november raakten vier autos betrokken bij een kopstaartbotsing op de Straatweg.

Omstreeks 14.35 uur remde een 34-jarige automobilist uit Zaandam af ter hoogte van een garage. Drie autos die erachter reden, konden niet meer op tijd remmen en botsen bovenop elkaar. Een 12-jarige jongen uit Breukelen die bij een 44-jarige vrouw in de auto zat, is per ambulance met nekletsel naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd.

Kwekerij

MAARSSEN Woensdagmorgen werd een hennepkwekerij aan het Bisonspoor ontmanteld.

Om 09.00 uur kreeg de politie de melding van een woninginbraak aan het Bisonspoor. Ter plaatse troffen agenten geen bewoners of inbrekers aan, maar wel een hennepkwekerij zonder plantjes. In totaal werden 40 lampen, 40 condensatoren, 480 grote potten, 160 vuilniszakken met aarde en andere toebehoren in beslag genomen. Omstreeks 14.30 uur was de woning weer leeg. De eigenaar van de kwekerij moet nog achterhaald worden. Hij of zij wordt verdacht van het overtreden van de opiumwet en diefstal van stroom.