Politie Groningen

Persberichten donderdag 3 november 2005

Provincie Groningen 03-11-2005 -

Groningen: automobilist onder invloed
Een 24-jarige automobilist uit Groningen is woensdagnacht op de Amkemaheerd in de stad aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij reed opvallend hard met zijn personenauto en voerde geen verlichting. Bij staandehouding bleek dat hij gedronken had. Hij had 1 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op voor de overtredingen. Hij kreeg tevens een rijverbod van enkele uren.

Haren: verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole zijn woensdagmiddag op de Rijksstraatweg in Haren 950 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de gordel. In totaal bleken 31 bestuurders of passagiers geen gordel te dragen. Ze kregen een bekeuring van 45 Euro.

Groningen: man aangehouden met 5 bolletjes cocaïne
De politie heeft woensdagmorgen op de Schoolstraat in de stad een 31-jarige Stadjer aangehouden voor het bezit van 5 bolletjes cocaïne. Surveillerende agenten zagen dat de man vermoedelijk aan het dealen was op straat. Bij onderzoek bleek hij vijf bolletjes
(gebruikershoeveelheid) in zijn zak te hebben. Hij is verhoord en daarna weer op vrije voeten gesteld. De cocaïne is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser met hersenschudding naar ziekenhuis Een 17-jarige bromfietser uit Groningen is woensdagmorgen met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij op de kruising Korreweg met het Floresplein in de stad, in botsing kwam met een personenauto die rechtsaf sloeg. De automobilist, een 52-jarige stadsgenoot sloeg vanaf de Korreweg rechtsaf in de richting van het Floresplein en zag daarbij de naast hem rijdende bromfietser kennelijk over het hoofd. De beide voertuigen liepen flinke schade op.

Bedum:bromfietscontrole
De politie heeft woensdag een 14-jarige jongen uit Bedum aangehouden. Agenten zagen de jongen op een bromfiets, zonder verlichting, rijden in de Schoolstraat in Bedum. De bromfietser gaf geen gehoor aan het stopteken en ging er als een speer vandoor in de richting van de Lijnbaan. Op de kruising Lijnbaan en de Schoolstraat is de jongen klem gereden. Bij de staandehouding werd de jongen opstandig, waarna hij voor verhoor is meegenomen naar het bureau. De jongen heeft een bekeuring gekregen voor het negeren van een stopteken, voor het ontbreken van voor- en achterverlichting en niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.

Winsum: auto in de sloot
Woensdagavond heeft de politie op de Garnwerderweg in Winsum het rijbewijs ingevorderd van een 59-jarige man uit Ezinge. De politie kreeg een melding dat op de Garnwerderweg een auto in de sloot was gereden. Ter plaatse bleek dat een bergingsbedrijf de auto al uit de sloot had gehaald en dat de bestuurder naar huis was gebracht. Agenten hebben de bestuurder thuis opgezocht. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd 1,75 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op en heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Leek: auto over de kop
Een 38-jarige man uit Noordwijk is woensdagavond op de A7 ter hoogte van de afrit Leek met zijn auto over de kop geslagen. De Noordwijker reed op de A7, komende uit de richting van Groningen. Hij had niet voortdurend zijn auto onder controle en botste net voor de afslag Leek tegen de vangrail. Hierdoor vloog hij over de kop. De man kon op eigen gelegenheid zijn auto verlaten, maar werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt rapportage op van het ongeval.

Leek: rijbewijs inleveren
De politie heeft woensdagnacht op de A7 ter hoogte van Leek het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige man uit Utrecht, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol was. Hij botste met een lager snelheid achter op de auto van een 30-jarige man uit Stedum die stilstond op de vluchtstrook om, naar eigen zeggen, de schade van een ongeval te bekijken. Vervolgens ziet hij vanuit Groningen een personenauto aankomen. De auto vermindert vaart maar botst met ongeveer 30 km/uur op de auto van de man uit Stedum. Ter plaatste constateerden agenten dat de 38-jarige man uit Utrecht, die op de stilstaande auto botste, naar alcohol rook. Op het politiebureau werd 1,6 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1845, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid:100 km/uur.
Delfzijl, Provincialeweg N991: aantal geregistreerde voertuigen: 818, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid:80 km/uur.
Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 155, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige vrouw uit Stadskanaal. Zij reed 110 km/uur, 60 km te hard.