Gemeente Gouda


persbericht: wijkontwikkeling ook in 2006 in volle vaart vooruit (2/11/2005)

Wijkontwikkeling ook in 2006 in volle vaart vooruit; college stelt uitvoeringsprogramma vast

Het college van B en W heeft op 1 november 2005 het uitvoeringsprogramma van Wijkontwikkeling vastgesteld. Dat betekent dat Wijkontwikkeling ook in 2006 met volle vaart vooruit kan gaan. In het uitvoeringsprogramma geven de gemeente Gouda en de woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland aan wat zij in 2006 gaan doen om van Gouda Oost en Korte Akkeren twee leefbare wijken te maken. Inmiddels lopen zon tachtig
wijkontwikkelingsprojecten. Volgend jaar komen daar ongeveer tien projecten bij, waarbij de nadruk ligt op projecten die de sociale samenhang in de wijken versterken.

Wijkontwikkeling is een meerjarig programma (tot en met 2015) met een veelheid aan sociale, economische en fysieke projecten. In april 2004 heeft de gemeenteraad met het vaststellen van de structuurvisie de kaders bepaald voor dit grootschalige project. Ieder jaar verschijnt er een uitvoeringsprogramma waarin de ambities zoals verwoord in deze structuurvisie, worden vertaald naar een concreet jaarprogramma.

extra aandacht voor sociale samenhang

In 2006 worden naast economische en fysieke projecten extra sociale projecten aan het wijkontwikkelingsprogramma toegevoegd. Daarmee voldoet het programma aan een belangrijke wens van de Adviesgroep, waaraan huurdersverenigingen, wijkteamleden en de Stichting Welzijn Gouda deelnemen. De adviesgroep heeft de stuurgroep Wijkontwikkeling geadviseerd over het uitvoeringsprogramma 2006.

De sociale projecten hebben allemaal tot doel de sociale samenhang in Gouda Oost en Korte Akkeren te bevorderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de realisatie van buitenspeelprojecten voor kinderen en het stimuleren van deelname van jongeren aan sportactiviteiten.

versie voor bewoners
Het uitvoeringsprogramma wordt in november en december behandeld in de raad. Daarna wordt dit programma vertaald naar een versie speciaal voor bewoners, zodat ook zij goed op de hoogte zijn van wat er volgend jaar speelt in het kader van Wijkontwikkeling. Alle bewoners van Gouda Oost en Korte Akkeren ontvangen in januari volgend jaar deze versie thuis.