Binnensticht 10.50 uur

Utrecht 03-11-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verwarde man aangehouden

ZEIST- Op woensdagochtend werd een verwarde man aangehouden.Omstreeks 08.20 uur kreeg de politie de melding dat een verwarde man voor autos sprong op De Dreef. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan. Hij werd aangesproken en de agenten zagen dat de man iets in zijn mouw had. Hij werd aangehouden en hij bleek een mes bij zich te hebben. Hij is ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

MAARTENSDIJK/DE BILT- Op de Dorpsweg werd van 08.15 uur tot 09.15 uur een verkeerscontrole gehouden en op de Groenenkanseweg. In totaal kregen 12 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, te hard rijden en niet handenvrij bellen tijdens het rijden.

ZEIST- Op Driebergseweg, Dijnselburgerlaan en de Hoofdstraat werd woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Op de Dijnselburgerlaan werden 607 voertuigen gecontroleerd en reden er 66 harder dan de maximum snelheid van 50 kilometer per uur.De hoogst gemeten snelheid was hier 76 kilometer per uur. Op Driebergseweg en de Hoofdstraat kregen 7 weggebruikers omdat ze het rode licht bij de spoorwegovergang negeerden. In totaal werden op deze locaties voor verschillende overtredingen 99 bekeuringen uitgeschreven.

ZEIST- Van 13.00 tot 14.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Antonlaan en de Slotlaan. In totaal werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel en het negeren van een geslotenverklaring.

Onenigheid

ZEIST- Op woensdagmiddag werden drie mannen aangehouden nadat ze amok hadden gemaakt. Omstreeks 15.00 uur kregen agenten de melding dat drie mannen amok hadden gemaakt bij een woning aan de Schermerslaan. Een 40-jarige man uit Zeist was bij een bekende van hem aan de deur geweest en hier was onenigheid ontstaan. De man was weggaan en de politie werd gewaarschuwd. De agenten troffen de man en nog twee andere mannen, leeftijd 21 en 23 jaar uit Utrecht, aan. Zij werden aangehouden. In hun auto troffen agenten een kleine 250 gram hash aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.