BedrijfsautoRAI

Scania 4x4 voor gemeente Dinkelland

(11/3/2005)
De Twentse gemeente Dinkelland, met de zetel in Denekamp, heeft een Scania 4x4 vrachtauto in gebruik genomen. Het voertuig, van het type P 340 CB4x4 HHZ, is naast de zuinige 340 pk 11 liter motor uitgerust met de GR900 negen versnellingsbak en de GTD800 verdeelbak met permanente vierwielaandrijving.
De comfortabele CP14 cabine is laag gemonteerd zodat de chauffeur comfortabel kan in- en uitstappen. De aangedreven vooras is voorzien van een dwarssper waardoor de terreinvaardigheid van de vrachtauto optimaal is. Het voertuig is afgeleverd door de Scania-vestiging te Borne, waar het ook in onderhoud is.

De inzetmogelijkheden voor de gemeente zijn zeer uiteenlopend. De truck is zodanig gespecificeerd dat het uitermate flexibel toegepast kan worden. Dit wordt nog verder versterkt door de uitrusting met een Palfinger kraan en een 3-zijdig kippend containersysteem. De integrale verstralers in de zonneklep komen uitstekend van pas bij gebruik met een sneeuwploeg. Met de aanschaf van deze multi-inzetbare truck zijn de bewoners van de gemeente Dinkelland voor de komende jaren verzekerd van een optimale ondersteuning door hun gemeentelijke dienst.

De belangrijkste overwegingen van de gemeente om wederom voor Scania te kiezen liggen naast de goede ervaringen die men eerder met dit merk zijn opgedaan vooral in de grote aandacht voor de chauffeur. De werkplek is uiterst veilig, comfortabel en zeer ergonomisch. Bij het vele in- en uitstappen is de laag gemonteerde cabine zeer chauffeursvriendelijk.