Dienstenbond CNV

Hoe verder met de CAO Drogisterijen?
03-11-2005

Het bod dat door werkgevers is gedaan inzake de CAO Drogisterijen is door een ruime meerderheid van de leden (meer dan 90%) afgewezen. Dit betekent dat er vooralsnog geen CAO is. Aan de werkgevers nu de vraag of zij hun bod nog willen aanpassen. Zo niet dan zal deze CAO er ook niet komen.

Wij gaan nogmaals praten met de werkgevers en hopen dat er, gesterkt door uw massale afkeuring, enige verandering in hun houding te bespeuren valt. Het spreekt voor zich dat wij ons uiterste best doen om alsnog tot een akkoord te komen. Het bod dat nu op tafel ligt is echter op vele terreinen te mager en zullen we gewoon niet accepteren.

Op korte termijn informeren wij u wederom over de stand van zaken. Zeker is dat we veel hulp nodig hebben om werkgevers op andere gedachten te brengen. Zoveel mogelijk mensen wijzen op het lidmaatschap is iets waarmee u ons erg kunt helpen. Attendeert u daarom zoveel mogelijk collegas op CNV Dienstenbond en het nut dat u van het lidmaatschap heeft. Voor mensen met een part time baan (minder dan 30 uur per week) gelden overigens aangepaste contributietarieven.

Mocht u nog andere ideeën hebben waarmee we de werkgevers onder druk kunnen zetten dan horen wij dat graag van u.

Heeft u nog vragen of ideeën dan kunt u de bestuurder, Marten Jukema bereiken via de mail: hilversum@cnvdibo.nl of via de telefoon: 035-6460580.