Siemens

Persbericht

Den Haag, woensdag 2 november 2005

Rust keert terug in dealerkanaal: Siemens en ZètaCom starten samenwerking

Na een aantal jaren onrust in het indirecte telefoniekanaal lijkt de rust terug te keren. Lange tijd waren de distributieactiviteiten van tweedehands Siemens apparatuur en grijze import door Resale Services een doorn in het oog voor Siemens. Beide partijen zijn nu tot overeenstemming gekomen dat Resale Services stopt met haar distributieactiviteiten. Zusterbedrijf ZètaCom wordt nu als officieel Siemenspartner aangesteld en zal zich net als alle andere partners moeten certificeren. Met deze maatregel wil Siemens gelijke kansen creëren voor al haar partners in een gezonde markt.

ZètaCom opereert vanaf heden volgens de Siemens maatstaven als officiële partner. Het bedrijf ontvangt net als de andere partners alle nodige commerciële ondersteuning maar zal tegelijkertijd door Siemens streng in de gaten gehouden worden.

Siemens Nederland zal ook in de toekomst hard optreden tegen partijen die via grijze import of middels tweedehands Siemensproducten de markt negatief beïnvloeden. Alleen op deze manier kan de onderneming de vertrouwde Siemens-kwaliteit bij de eindgebruiker garanderen. Daarnaast wil Siemens de business op een hoger niveau brengen zodat de partners iedere nieuwe uitdaging met enthousiasme zullen aanpakken.

De divisie Siemens Communications is één van de grootste spelers in de wereldwijde telecommunicatie industrie. Siemens is de enige aanbieder in de markt, die haar klanten een compleet portfolio aanbiedt van producten voor eindgebruikers tot en met complexe netwerkinfrastructuren en diensten voor openbare en bedrijfsnetwerken. Siemens Communications is wereldwijd toonaangevend marktleider op het gebied van spraak en data, producten en diensten voor draadloze, openbare en bedrijfsnetwerken. Communications is de grootste divisie binnen Siemens en is actief in meer dan 160 landen wereldwijd. In het boekjaar 2003/2004 behaalde Siemens Communications wereldwijd een omzet van 17 miljard EURO met 60.000 medewerkers in dienst.

Inlichtingen voor de redactie en beeldmateriaal:

Persvoorlichting Siemens Nederland N.V., Bernard H. Bos Telefoon 070-333 2325
Email: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo