NPI: Politie opnieuw favoriet bij jonge hoogopgeleiden

Nederlands politie instituut

De Politie Nederland wordt door jonge academici opnieuw genoemd als de meest favoriete werkgever in de publieke sector. Dat blijkt uit een enquête onder 6200 jonge hoog opgeleiden, die werd gehouden in opdracht van het weekblad Intermediair. De resultaten van het onderzoek zijn deze week te lezen in Intermediair. Voorzitter B.R. Visser van de Raad van Hoofdcommissarissen heeft de onderzoeksresultaten in ontvangst genomen en toonde zich enthousiast. Eerder dit jaar kreeg de Politie Nederland al de Intermediair Imago Award 2005 uitgereikt.

Visser is trots op de uitkomsten.'Dit is een geweldige opsteker. Opnieuw blijkt dat jonge academici een goede kijk hebben op de belangrijke taak van de politie in de samenleving. Het is ook heel mooi dat zij de politie als een aantrekkelijke werkgever zien.'

Voor informatie: Cees den Bakker, woordvoerder Nederlands Politie Instituut, tel:
070-3180272 of 06-50263255.

Het Nederlands Politie Instituut is het beleidsadviescentrum van en voor de Nederlandse Politie. Het NPI verricht zijn werkzaamheden in opdracht van het Korpsbeheerdersberaad, de Raad van Hoofdcommissarissen en het OM-politieberaad.