Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 25 oktober 2005

Jaarverslag stichting Status
Stichting voor Vluchtelingenwerk en Nieuwkomers, Status, verzorgt binnen Bernheze, Uden, Veghel en landerd de begeleiding van vluchtelingen met een (tijdelijke) verblijfsvergunning. Conform de subsidievoorwaarden werd door Stichting Status het jaarverslag 2004 verstrekt. Het college heeft het jaarverslag voor kennisgeving aangenomen. Uit het jaarverslag blijkt onder meer dat Stichting Status ten opzicht van 2003 meer cliënten heeft geholpen. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door een inhaalslag taakstelling van de gemeente op het plaatsen van vluchtelingen. Het jaarverslag vormt geen aanleiding tot een beleidswijziging.

De geldigheidsduur van een bodemonderzoek

Het college heeft afspraken gemaakt hoe de gemeente samen met andere gemeenten in de regio omgaat met de geldigheidsduur van uitgevoerde bodemonderzoeken.

Kunstproject gemeentehuis

Voor het realiseren van een kunstproject in de publieksruimten van het vernieuwde gemeentehuis heeft het college, op unaniem advies van de commissie kunst, besloten de heer Herman Kuijer uit Hilvarenbeek uit te nodige een schetsontwerp te maken.

Uit vijf mogelijke kunstenaars is de keuze uiteindelijk op de heer Kuijer gevallen. Hij heeft veel ervaring met kunsttoepassing in gesloten openbare ruimte. Ook is het college van mening dat hij op een originele artistieke manier een toegevoegde bijdrage kan leveren aan de publieksruimten van het vernieuwde gemeentehuis.

Vernieuwbouw Fanfare Aurora

Gemeente Bernheze stelt een bedrag van 109.680,- beschikbaar voor de vernieuwbouw van de muziekruimte van Aurora in het gebouw t Dorp 139. Dit bedrag is opgebouwd uit een autonome bijdrage van 75.000,- voor uitbreiding en 34.680,- aan (achterstallig) groot onderhoud.