Persberichten dinsdag 1 november

's-Hertogenbosch 01-11-2005

VERDACHTEN VAN AUTO-INBRAAK

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmorgen twee personen aangehouden op verdenking van een auto-inbraak. Het tweetal, 20 en 15 jaar uit s-Hertogenbosch wordt er van verdacht op 22 oktober te hebben ingebroken in een aan de Frederik Hendriklaan in

s-Hertogenbosch geparkeerd staande auto.

BEZIT HARDDRUGS

Schijndel Maandagavond is aan de Boschweg in zijn woonplaats Schijndel een 30 jarige man aangehouden terzake het bezit van harddrugs. De man liep tegen de lamp toen bij een verkeerscontrole bleek dat hij te snel reed. Toen de auto na een stopteken van de politie tot stilstand was gekomen zag een van de agenten dat de bestuurder een plastic tas probeerde te verstoppen. Nader onderzoek wees uit dat in de tas ongeveer 200 gram harddrugs zat. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERKEERSONGEVAL MET LICHT LETSEL

Vught - Dinsdagmorgen vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Helvoirtseweg met de Bosscheweg en de Taalstraat in Vught. Een 42 jarige motorrijder uit Kaatsheuvel reed over de Bosscheweg en draaide op de kruising linksaf. Daarbij verleende hij vrije doorgang aan een uit tegengestelde richting naderende 14 jarige fietster uit Vught.

De fietster is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Zij kon na behandeling weer naar huis.

MISHANDELING EN VERNIELING

Vlijmen Maandagavond is in haar woning aan de Ekelaarlaan in Vlijmen een 34 jarige vrouw aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling.

Zij wordt er van verdacht die avond op de Ekelaarlaan een 42 jarige plaatsgenote met een mes in de arm te hebben gestoken en de band van haar auto te hebben lek gestoken.

De aanleiding tot deze feiten is nog niet vastgesteld maar heeft vermoedelijk te maken met een zakelijk geschil. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN BROMFIETSDIEFSTAL

Oss - De politie heeft maandagmiddag een 33 jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 12 oktober vanaf de Vinkelsestraat in Vinkel een bromfiets te hebben gestolen. De verdachte is voor onderzoek en verhoor ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Oss In een winkel aan het Burchtplein is maandagmiddag een 50-jarige vrouw uit Oss aangehouden. Zij werd door het winkelpersoneel aangesproken nadat zij met goederen langs de kassa liep, zonder deze te betalen. Zij had twee pakken wijn en twee zakjes lollies meegenomen. Het personeel heeft de vrouw overgedragen aan de politie. Zij heeft een transactie gekregen en is in vrijheid gesteld.

AANGEHOUDEN ZONDER IDENTITEITSBEWIJS

Oss Aan de Oude Molenstraat heeft politie maandagavond een 39-jarige man uit Oss aangehouden. De politie kreeg een melding van vuurtje stoken. Toen zij ter plaatse kwamen wilde degene die aan het stoken was, zijn identiteit niet bekendmaken. Hij is aangehouden om zijn personalia na te trekken en omdat hij illegaal aan het stoken was. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

BROMFIETSER TEGEN VERKEERSPAAL

Veghel- Op de Leest is maandagavond een 43-jarige man uit Veghel op zijn bromfiets tegen een verkeerspaal gereden. Hij is hierbij gewond geraakt. Mogelijk reed hij onder invloed van alcohol.

De man reed over de Rembrandtlaan, ter hoogte van de afrit N265 wilde hij van de rijbaan het fietspad oprijden. Hierbij reed hij tegen de verkeerspaal aan. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de man naar alcohol rook en de alcoholtest uitwees dat hij had gedronken, is een bloedproef afgenomen. Hieruit moet blijken of de man onder invloed van alcohol was.

AANRIJDING MET DRIE AUTOS

Uden Op de kruising Kornetstraat en Accordeonstraat zijn dinsdagochtend drie autos tegen elkaar aan gereden. Twee autos, bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Erp en door een 49-jarige vrouw uit Veghel, stopten achter elkaar om een bedrijfswagen, die voor hen reed, linksaf te laten slaan. Een derde automobilist, een 56-jarige man uit Uden, zag te laat dat beide autos stilstonden en botste op de auto van de vrouw uit Erp. Deze auto werd vervolgens naar voren geduwd en botste tegen de auto van de vrouw uit Veghel. De vrouw uit Erp klaagde over pijn en is naar de Eerste Hulp gegaan. De drie autos zijn beschadigd geraakt.