AutoRai

Chevrolet Nederland levert 100.000e auto in Nederland

(11/3/2005)
Chevrolet Nederland heeft de 100.000ste auto in ons land geïmporteerd. Het betreft hier een Chevrolet Kalos 3-deurs, de jongste loot aan de stam van het succesvolle automerk.

Pieter Stokman, Manager Public Relations van Chevrolet Nederland: âWij zijn sinds 1995 actief in Nederland en kunnen terugzien op een jonge, maar uiterst succesvolle geschiedenis. Sinds begin dit jaar worden onze producten onder de merknaam Chevrolet op de markt gebracht. Mede dankzij de samenwerking met General Motors is ons productprogramma in een rap tempo nagenoeg volledig vernieuwd en voor de nabije toekomst maakt een aantal nieuwe modellen en uitvoeringen zijn opwachting om op de markt te verschijnen. Waarbij wij ook actief zullen worden in voor Chevrolet nieuwe marktsegmenten.â

In het leveringsprogramma van Chevrolet eist de Matiz, die dit jaar volledig vernieuwd op de markt werd gebracht, de hoofdrol voor zich op. Met zijn aantrekkelijke vormgeving heeft de Matiz in veel landen de harten van de kopers van kleine autoâs veroverd. Sinds hij werd geïntroduceerd in 1998 hebben ruim een half miljoen automobilisten in geheel Europa gekozen voor de Matiz. De charme van deze compacte Chevrolet wordt bepaald door de vele praktische aanschafredenen voor de moderne mini â zoals bijvoorbeeld de standaard vijfdeursconfiguratie, de enorme binnenruimte voor een auto in deze klasse, zijn aantrekkelijke prijs en de garantie van drie jaar.

De Kalos 3-deurs is momenteel de op een na best verkochte Chevrolet in ons land.

Wapenfeiten
Chevrolet Nederland startte haar activiteiten in 1995 tijdens de AutoRAI, met in het begin 40 dealers, en een jaar later werd al de eerste mijlpaal van 10.000 verkochte autoâs in Nederland gerealiseerd, terwijl nummer 50.000 in 2000 wiel aan land zette in Nederland.

De toekomst
Nogmaals Pieter Stokman: âChevrolet heeft altijd gestaan voor expressieve styling, bewezen technologie, betrouwbaarheid en bovenal een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Momenteel worden modellen van Chevrolet, gebaseerd op producten die ontwikkeld zijn in zowel Noord-Amerika, Europa als in Azië verkocht in 70. Chevrolet is in Europa uitgegroeid tot het âvalueâ merk van General Motors in aanvulling op Opel/Vauxhall, Saab en Cadillac.â