Politie Gelderland-Midden

Ede - portier geopend: fietsster gewond

Publicatiedatum: 3-11-2005 12:05:28

Een 25-jarige vrouw uit Wageningen is woensdagochtend gewond geraakt op de Diedenweg in Ede. Het slachtoffer was rond negen uur tegen een autoportier gereden dat kennelijk vlak voor haar werd geopend. Een 58-jarige automobilist uit Oosterbeek had rond dat tijdstip zijn wagen geparkeerd aan de rechterzijde van de weg en opende de deur van zijn auto. Daarbij had hij kennelijk het naderende slachtoffer, dat op de fiets reed, over het hoofd gezien. De Wageningse botste tegen het portier en kwam te vallen. Daarbij liep ze vermoedelijk nekletsel op. Ze is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Renkum-vrouw twee keer beschonken achter stuur gehaald
Publicatiedatum: 3-11-2005 12:08:15

Een 26-jarige vrouw uit de gemeente Renkum is in de nacht van woensdag op donderdag tot twee keer toe in flink beschonken toestand achter het stuur van haar auto gehaald. Rond kwart voor twee zagen surveillerende agenten de vrouw rijden over de Hogenkampseweg in Renkum. Ze trok de aandacht van de agenten doordat ze mistlichten aan had. Bij controle roken de agenten alcohol, waarop ze werd aangehouden. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 2,61. Dat is ruim vijf maal de norm. Nadat het rijbewijs van de vrouw was ingevorderd en een rijverbod was opgelegd mocht de vrouw naar huis. Wat later, rond drie uur, zagen de agenten de vrouw wederom rijden over de Telefoonweg in Renkum. De vrouw werd vervolgens weer aangehouden en bleek nog steeds onder invloed. Bij het tweede ademonderzoek werd een promillage gemeten van 2,29 (ruim vier keer de norm). Dat leverde een twee proces-verbaal op voor het rijden onder invloed. Bovendien werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het negeren van een rijverbod.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Kootwijk - man (74) aangehouden na belagen ex-vrouw
Publicatiedatum: 3-11-2005 12:06:55

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op een camping in Kootwijk een 74-jarige man uit Hoofddorp aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. De man zou omstreeks één uur de woning van zijn 69-jarige ex-vrouw hebben opgezocht. Daar zou hij proberen binnen te komen tegen de wil van de vrouw. Die waarschuwde de politie. Agenten gingen daarop poolshoogte nemen en troffen bij de woning enkele vernielingen aan. Ook zagen zij een man tegen de buitenkant van de woning trappen. Het bleek om de 74-jarige Hoofddorper te gaan. Volgens de vrouw was het paar enkele jaren geleden al gescheiden en zouden er problemen zijn ontstaan over de boedelscheiding. De 74-jarige man is voor onderzoek ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - Renkumer aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 3-11-2005 12:06:16

Een 30-jarige Renkumer is woensdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn 34-jarige vriendin. De twee zouden ruzie hebben gekregen over het alcoholgebruik van de Renkumer. Daarbij zou hij zijn vriendin hardhandig tegen een muur hebben geduwd en geslagen. De vrouw raakte daarbij niet noemenswaardig gewond maar waarschuwde wel de politie. Die trof de Renkumer even later niet meer aan in de woning. Bij een onderzoekje in de buurt zagen de agenten de Renkumer lopen en werd hij aangehouden. De man is voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - man op heterdaad betrapt bij diefstal
Publicatiedatum: 3-11-2005 12:04:36

Rechercheurs van de Wageningse politie hebben woensdagmiddag een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal en heling. De rechercheurs zagen de man, een ambtshalve bekende, een winkel aan het Nudepark binnenlopen en besloten een oogje in het zeil te houden. Toen de man weer naar buiten kwam zagen ze hem op een fiets stappen waarvan het slot geforceerd bleek. De rechercheurs stelden een controle in waarbij bleek dat de man enkele spullen bij zich had die kennelijk uit de eerder bedoelde winkel afkomstig waren. Van de fiets werd vermoed dat die gestolen was. De man werd daarop aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606