Persberichten woensdag 2 november

's-Hertogenbosch 02-11-2005

ILLEGALE VREEMDELING

Heusden De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Grotestraat een 32-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden omdat hij een valse naam had opgegeven. De man bleek niet rechtmatig in Nederland te verblijven en is ingesloten in het bureau aan de Vogelstraat te s-Hertogenbosch. De man zal aan de Vreemdelingendienst worden overgedragen.

VERWARDE MAN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Oosterplasweg een verwarde 28-jarige man aangehouden. De man was dronken en liep in natte kleren en op blote voeten over het terrein van het dierenasiel. De man werd voor zijn eigen veiligheid ingesloten in het bureau aan de Vogelstraat. De politie zal in de loop van de dag de verwarde man overdragen aan een hulpverleningsinstantie.

BOETE NIET BETAALD

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag op Het Wielsem bij een verkeerscontrole een 26-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had nog een boete open staan van 180 euro. Omdat hij deze niet betaald had of kon betalen, moet hij nu drie dagen zitten. De man is daarom ingesloten in het bureau aan de Vogelstraat.

De scooter waar de man op reed, bleek niet verzekerd en opgevoerd. Deze is in beslag genomen. Ook droeg de man geen helm. In totaal kreeg de man drie verbalen voor de verkeersovertredingen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Op de Helftheuvelpassage heeft de politie woensdagmiddag een 26-jarige winkeldief in zijn woonplaats aangehouden. De man had geprobeerd om in de drogisterij twee flesjes parfum, van 22 euro per stuk, te stelen, maar werd door het winkelpersoneel betrapt. De verdachte is bij de politie bekend als veelpleger. Hij is ingesloten in het bureau aan de Vogelstraat.

MAN MET DRUGS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In het Rompert Park heeft de politie woensdagmiddag een 25-jarige man aangehouden op grond van de Opiumwet. Bij hem werden 16 bolletjes heroïne, 3 gripzakjes met cocaïne en 18 bolletjes cocaïne aangetroffen. De drugs werd in beslag genomen. Ook doorzocht de politie de woning van de verdachte, maar daar werd niets aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN

Boxtel De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige man bij zijn woning in Boxtel aangehouden. De man had geprobeerd om het 3-jarige dochtertje van zijn 32-jarige ex-vriendin af te pakken en mee te nemen. De man is aangehouden voor poging tot vrijheidsbeneming en ingesloten voor nader verhoor.

AANHOUDING GEZOCHTE

Veghel De politie heeft woensdagmiddag een 39-jarige man in zijn woning in Veghel aangehouden. De man moet nog 89 dagen zitten en is ingesloten.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Oss Op de Spoorlaan heeft woensdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een 22-jarige fietser uit Oss en een 27-jarige automobilist uit Oss, waarbij de fietser gewond raakte aan zijn hoofd. De fietser reed op de Spoorlaan en gaf geen voorrang aan de van rechts, uit de Doelenstraat komende, automobilist. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De fietser is per ambulance overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis.

-----
Oss Op de kruising Hescheweg-Mugheuvelstraat-Brierstraat heeft woensdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen drie autos, waarbij twee van de drie bestuurders gewond raakten. Een 53-jarige man uit Heesch reed over de Mugheuvelstraat en wilde de Hescheweg oversteken. Hij gaf daarbij geen voorrang aan een van links komende 20-jarige automobiliste uit Heesch. Er ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. Hierna reed een 30-jarige vrouw uit Heesch achterop de auto van de 20-jarige vrouw. De 20-jarige vrouw is met nekletsel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis. De 53-jarige man werd naar aanleiding van het ongeval onwel en kreeg hartklachten. Hij is eveneens overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis. Verder raakte er niemand gewond.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERVALSING REISDOCUMENT

Oss Dinsdagochtend heeft de politie op de Longobardenweg een nog onbekende man aangehouden voor het aanbieden van een vals paspoort en verblijfsdocument. De verdachte is ingesloten in het politiebureau aan de Leeuweriksweg te Uden. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de man. Zijn paspoort, verblijfsdocument en geboortebewijs zijn in beslag genomen.

VUURWAPENBEZIT

Veghel De politie heeft dinsdagavond in een café aan het Bolkenplein in Veghel een 31 jarige man uit Tilburg aangehouden vanwege vuurwapenbezit.

De politie kreeg de melding dat er een onbekende man in het café zat die vermoedelijk een vuurwapen bij zich had. De verdachte is vervolgens zonder problemen aangehouden. Hij bleek inderdaad een vuistwapen bij zich te hebben en is ingesloten.

VERDACHT VAN WONINGINBRAAK

Uden - De politie heeft dinsdagmiddag op de Beatrixhof in haar woonplaats Uden een 26 jarige vrouw aangehouden. Zij wordt er van verdacht op dinsdagmiddag 18 oktober te hebben ingebroken in een woning aan de Abdijlaan in Uden. De identiteit van de verdachte was al vrij snel bij de politie bekend maar haar verblijfplaats kon niet worden vastgesteld.

GELUIDSOVERLAST

Veghel - In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie meerdere klachten over ernstige geluidsoverlast vanuit een woning aan de Lingestraat in Veghel. Omdat er al vaker klachten van geluidsoverlast -veroorzaakt vanuit de betreffende woning- bij de politie waren binnengekomen is de geluidsapparatuur in beslag genomen. De bewoner, een 28 jarige man, is aangehouden en ingesloten.

VERKEERSCONTROLES

Land van Cuijk - Dinsdag zijn tijdens diverse verkeerscontroles in het werkgebied van het politiedistrict Land van Cuijk 37 bekeuringen uitgeschreven.

Er vielen 17 bekeuringen voor het te snel rijden, 17 voor het niet dragen van de autogordel, 2 voor het niet handrem bellen en 1 voor het rijden over het verdrijvingvak.

Op de Binnenhof in zijn woonplaats Grave werd tijdens de controle een 67 jarige automobilist aangehouden. De man was onder invloed van alcoholhoudende drank en weigerde mee te werken aan een blaastest. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

VERVALSING

Uden - Dinsdagmiddag is op de Leeuweriksweg in Uden een 22 jarige inwoonster van Velp aangehouden. Bij het afstempelen van haar strippenkaart in de bus bleek dat de kaart vervalst was. Zij verklaarde de strippenkaart te hebben gekregen en zich van geen kwaad bewust te zijn.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Schaijk Dinsdagnamiddag is van een 59 jarige automobilist uit Schaijk zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed over de Brouwerstraat en bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank.

AUTO S IN BRAND

Cuijk - Dinsdagavond moest de brandweer er aan te pas komen om twee aan de Wolfskuil in Cuijk geparkeerd staande autos te blussen. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

EENZIJDIG ONGEVAL

Vortum Mullem - Dinsdagavond omstreeks 23.00 uur is een 22 jarige automobilist uit Sambeek door nog onbekende oorzaak op de Langstraat van de weg geraakt. Hij raakte in een slip, kwam in een droge sloot en vervolgens weer op de rijbaan terecht waar hij tot stilstand kwam.

Volgens een getuige is de bestuurder enige tijd buiten bewustzijn geweest. Bij komst van de politie en de ambulance was hij weer bij maar is toch overgebracht naar en ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.