Gemeente Breda

Overeenstemming met ministerie VROM over aanvraag subsidie voor Markoevers

Het college van burgemeester en wethouders heeft een subsidieaanvraag ingediend bij het ministerie van VROM voor de Markoevers in Via Breda uit het Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK).

De gemeente vraagt een bijdrage van 10 miljoen. Ook aan de provincie Noord-Brabant is een bijdrage van 10 miljoen gevraagd.

De eerste twee deelgebieden van Via Breda, het Stationskwartier en Drie Hoefijzers worden op dit moment verder uitgewerkt. De BIRK aanvraag is bedoeld voor de middellange termijn voor de zones rond de Mark.

Afgelopen vrijdag maakte minister Dekker bekend ruim 200 miljoen euro te hebben toegezegd voor 19 projecten verspreid over het land uit het Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK). Het geld is bestemd voor bijvoorbeeld het bevorderen van de veiligheid, het verbeteren van de bereikbaarheid, maar ook de inrichting van de openbare ruimte.

De Markoevers in Breda is één van die 19 projecten. Met het ministerie is nu overeenstemming bereikt over de aanvraag.

Het college is van mening dat de oevers van de Mark zich bij uitstek lenen voor een invulling vanuit de BIRK regeling. Op korte termijn zal over de aanvraag een bestuurlijk overleg plaatsvinden tussen gemeente, provincie en ministerie.

De aanvraag past binnen de eerder dit jaar door de gemeenteraad vastgestelde Structuurvisie Spoorzone.

Breda, 3 november 2005

Zie ook:

Structuurvisie Spoorzone, Via Breda 2025