Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer gewond bij steekpartij op Hommelstraat
Publicatiedatum: 3-11-2005 12:42:23
Een 32-jarige Arnhemmer is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt bij een steekpartij op de Hommelstraat in zijn woonplaats. De man is met een steekwond opgenomen in het Rijnstate ziekenhuis, voor zover bekend verkeert hij buiten levensgevaar.

Omstreeks half een werd bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was op de Hommelstraat. De politie was snel ter plaatse en heeft direct de partijen gescheiden en twee mannen aangehouden, waaronder het slachtoffer. Het slachtoffer werd aangehouden omdat hij zou hebben gedreigd met een vuurwapen. Naast het slachtoffer is een 36-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling. Naar de betrokkenheid van anderen wordt nader onderzoek ingesteld. Wat de aanleiding is van de steekpartij is nog onduidelijk.

De politie vraagt mensen die nog niet door de politie benaderd zijn, maar toch informatie hebben over deze zaak contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.
Bureau Communicatie Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink
026 352 4315
Gelderland-Midden
Rivierenland

---
Elst - politie betrapt vier fietsendieven op heterdaad
Publicatiedatum: 3-11-2005 12:41:31
De Elster politie heeft woensdagmiddag op het NS-station aan de Aamsestraat tot twee keer toe fietsendieven op heterdaad betrapt. Omstreeks half vijf zagen agenten drie jongens zich verdacht ophouden bij de fietsenstalling. De agenten besloten het drietal onopvallend in de gaten te houden. Daarbij werd het drietal op heterdaad betrapt bij de diefstal van een fiets. De drie, twee Nijmegenaren van 16 en 31 jaar en een 22-jarige man uit Lent, werden aangehouden op het moment dat ze met de buit in de trein stapten. Het trio is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De buit is meteen teruggegeven aan de eigenaresse. Even later, omstreeks kwart voor zeven, betrapten agenten een 53-jarige man uit de gemeente Rijnwaarden terwijl die met een fiets aan de haal ging en die in een auto stopte. De agenten lieten de wagen stoppen en hielden de man aan. Het was de agenten al opgevallen dat de man zich kort te voren verdacht gedroeg in de stalling. In de wagen van de man troffen de agenten ook twee opengebroken fietssloten aan. De man is eveneens voor nader onderzoek ingesloten. De buit werd even later teruggegeven aan de eigenaresse, die zich al bij de politie had gemeld voor aangifte. centraal persloket communicatie
026 352 4606

---

Ede - portier geopend: fietsster gewond

Publicatiedatum: 3-11-2005 12:41:53

Een 25-jarige vrouw uit Wageningen is woensdagochtend gewond geraakt op de Diedenweg in Ede. Het slachtoffer was rond negen uur tegen een autoportier gereden dat kennelijk vlak voor haar werd geopend. Een 58-jarige automobilist uit Oosterbeek had rond dat tijdstip zijn wagen geparkeerd aan de rechterzijde van de weg en opende de deur van zijn auto. Daarbij had hij kennelijk het naderende slachtoffer, dat op de fiets reed, over het hoofd gezien. De Wageningse botste tegen het portier en kwam te vallen. Daarbij liep ze vermoedelijk nekletsel op. Ze is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606