Gemeente Assen


Bezoekadres
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Postadres
Postbus 30018
9400 RA Assen

Telefoon
0592-366911


Start bouw Dichtershof

Woensdagmiddag 2 november waren ongeveer 100 belangstellenden aanwezig bij de officiële start van het Dichtershof. Wethouder Henk van Hooft sprak een aantal lovende woorden over het project. Ook heeft hij de panelen onthuld met daarop de namen van de appartementengebouwen met bijpassende gedichten. De wethouder mocht ook de eerste paal slaan, maar de machine bleek niet bestand tegen de kracht van Henk van Hooft. Er brak een knop af waardoor er niet meer geheid kon worden. Als afsluiting van het formele gedeelte heeft de Dichter des Vaderlands Driek van Wissen zijn gedicht het Dichtershof voorgedragen. Hij heeft het gedicht speciaal voor deze nieuwe wijk geschreven.

Wethouder van het Hooft onthult panelen Wethouder Henk van Hooft in de cabine van de heimachine

Het Dichtershof wordt door de Stichting Woningbeheer Assen (SWA) gebouwd. In het verleden hebben er 180 woningen gestaan. Er worden nu 288 wooneenheden voor terug gebouwd. Er komen woningen specifiek voor de sociale verhuur en koopwoningen met een schappelijke verkoopprijs. Het wordt een open wijk, met water als rustelement, aan de rand van het centrum van Assen.
Voor meer informatie over het Dichtershof kunt u contact opnemen met SWA 0592 378 378. Bent u nieuwsgierig hoe het Dichtershof eruit komt te zien als het klaar is? In de hal van de SWA, Industrieweg 15 staat een maquette van het toekomstige Dichtershof.