Gemeente Barendrecht

Subsidie voor kerstbomen in de straat

BARENDRECHT (donderdag 3 november) - Bewoners van Barendrecht die hun straat, plein of buurt in de feestelijke decembermaand willen aankleden met één of meerdere kerstbomen, kunnen daarvoor een vergunning en een bescheiden financiële bijdrage ontvangen van de gemeente. Het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders stelt net als vorige jaren per straat een bijdrage beschikbaar van maximaal ¤ 150. Bewoners kunnen hiervoor tot uiterlijk 18 november een aanvraag indienen bij de stichting Alle-r-hande.

De bijdrage voor kerstbomen in straten en buurten is bedoeld om bewoners dichter bij elkaar te brengen. In 2004 werd een 25-tal aanvragen gehonoreerd. De gemeente wil initiatieven van bewoners zoveel mogelijk ondersteunen.

Toestemming gemeente
Het plaatsen van een kerstboom kan alleen op locaties waarvoor de gemeente toestemming geeft. Daartoe moet in de vergunningaanvraag de exacte locatie worden aangegeven. De beoogde plek moet uiteraard voldoen aan een aantal veiligheidscriteria die te maken hebben met o.a. verkeer, ondergrond, stabiliteit van de boom, brandveiligheid enz. Om deze reden kan niet op alle plekken een boom geplaatst worden. De precieze voorwaarden zijn te raadplegen op de gemeentelijke website (www.barendrecht.nl

Meer informatie
Bewoners die een vergunning en tevens subsidie willen ontvangen, kunnen een aanvraagformulier verkrijgen bij de stichting Alle-r-hande, Middeldijkerplein 9 (Gebouw Waterpoort). Contactpersoon is mevr. L. Schuilenburg, tel. (180) 654 033, e-mail l.schuilenburg@zonnet.nl .

Noot voor de pers,