Ingezonden persbericht


NOD32 waarschuwt voor nieuwe Bagle-varianten

Win32/Bagle.DC en Win32/Bagle.DD onderschept door proactieve detectie NOD32

San Diego, 2 november 2005. Eset, ontwikkelaar van NOD32 Antivirus, waarschuwt voor nieuwe varianten van het Bagle-virus. De varianten Bagle.DC en Bagle.DD worden via botnets verspreid in email met een lege onderwerpregel. In de mail staan slechts enkele woorden als 'info' en 'texte'. Na het openen van de email, installeren de varianten zich op de computer en proberen bestanden te downloaden. De virussen zijn speciaal ontworpen om de traditionele 'signature-gebaseerde' detectie te omzeilen, waardoor veel Antivirus-systemen met spoed een up-date ontwikkelen om hun gebruikers zo snel mogelijk te beschermen. NOD32 onderschepte de virusvarianten direct na lancering. Zonder update, maar met de proactieve Eset ThreatSense Advanced Heuristics. De noodzaak van een dergelijk pro-actief afweersysteem wordt door de specifieke eigenschappen van deze Bagle-varianten opnieuw sterk benadrukt.

Computergebruikers (systeembeheerders, consumenten e.d.) kunnen via www.eset.com een gratis verwijdertool downloaden en meer informatie lezen over de Bagle.DC en Bagle.DD.

Einde persbericht

Aan de redactie:
In bijgaand persbericht vindt u het volledige Engelstalige persbericht van ESET met uitgebreidere informatie over de Bagle.DC en Bagle.DD, aantallen gedetecteerde virussen en een reactie van de CTO van Eset, Andrew Lee.

Over NOD32
NOD32 Nederland is de schakel tussen mensen en kennis en is de toegewijde beveiligingspartner voor thuisgebruikers en het bedrijfsleven. NOD32 Nederland is distributeur van de volgende generatie virusbeveiliging, NOD32. Volgende generatie, omdat NOD32 sneller en betrouwbaarder scant dan haar concurrenten en hiervoor een minimum aan systeembronnen nodig heeft. Als een van de weinige antivirus programma's biedt NOD32 geavanceerde heuristische detectie. Nieuwe virussen worden opgespoord en verwijderd, al voordat een virusmelding of virusregistratie plaatsvindt. NOD32 is ontwikkeld door ESET, een wereldwijde Security Software Solution-organisatie, opgericht in 1992. Het Eset hoofdkantoor en R&D-locaties zijn gevestigd in San Diego, Californië (meer informatie over NOD32 en een proeflicentie zijn te vinden op www.nod32.nl).

NOD32 Nederland
Nienke Ryan
Telefoon: (078) 6100158
E-mail: nienke@nod32.nl

Jeronimus|Wolf BV
Herbert Wormgoor
Telefoon: (0344) 677 300
E-mail: herbert@jeronimus-wolf.nl