FNV KIEM

Netwerkdag ZZP-vrouwen

Afgelopen zaterdag 29 oktober vond de jaarlijkse netwerkdag voor ZZP-vrouwen (Zelfstandigen zonder personeel) plaats in de Toren van Babel in Utrecht.

Thema was Toon jezelf, toon je werk. Dit jaar was het een extra bijzondere dag, want alle activiteiten waren georganiseerd door de ZZP-vrouwen zelf. Er zijn geen trainers ingehuurd voor de workshops over persoonlijke presentatie. Er waren geen bekende Nederlanders, die het programma presenteerden en geen evenementenbureaus die de verschillende activiteiten organiseerden. Dat heeft deze dag gemaakt tot een werkelijke netwerkdag. We hebben elkaars werk leren kennen en we hebben de kans gehad om te netwerken. We kunnen dus spreken van een zeer geslaagde netwerkdag.

Een greep uit de tientallen activiteiten:
Van de mogelijkheid om je eigen werk te exposeren is gretig gebruik gemaakt; meer dan dertig vrouwen hadden eigen werk uitgestald, vergezelt van visitekaartjes, ansichten of folders. Een deelneemster aan de presentatieworkshop verzuchtte: Wat een opluchting om te horen dat mijn zachte stem geen afbreuk doet aan de wijze waarop ik overkom, integendeel zelfs.
Het gesprek met galeriehouders en castingbureaus gaf duidelijkheid naar beide kanten. Zo weten we nu dat de meeste galeriehouders graag op afspraak werken en dat galeriehouders even afhankelijk zijn van beeldend kunstenaars als andersom.

Ook was er veel enthousiasme voor de leuke extras. De intekenlijst voor de Tarot-sessie was steeds in 5 minuten vol. Veel vrouwen hebben voor 5 een prachtig portret van zichzelf laten maken en tijdens de goed verzorgde lunch hebben we uit volle borst gezongen.

Het was een prachtige dag, Dat vonden ook de bezoekers van de netwerkdag, die geen lid waren van FNV KIEM, want vier vrouwen zijn dezelfde dag nog lid geworden. En zo hoort het, want de Netwerkdag is voorbij, maar wij willen nog veel nieuwe leuke en belangrijke initiatieven ontplooien. Graag met steun en inzet van zo veel mogelijk vrouwen!