Campina

B.C. Jansen, lid Hoofddirectie Campina, vertrekt

Campina BV maakt bekend dat de onderneming en de heer B.C. (Bert) Jansen, lid van de Hoofddirectie en verantwoordelijk voor de groep Consumer Products Europe, in goed overleg zijn overeengekomen dat hij zal terugtreden als lid van de Hoofddirectie van deze zuivelonderneming. De heer Jansen werkt sinds 1989 bij Campina en was o.a. Commercieel Directeur Melkunie en voorzitter van de Directie van Campina AG in Duitsland. Sinds 2000 is hij lid van de Hoofddirectie.

Het besluit van de heer Jansen om zijn carrière elders voort te zetten is een gevolg van de nieuwe organisatievorm van Campina. Deze organisatievorm, waaraan de heer Jansen met de andere leden van de Hoofddirectie heeft gewerkt, leidt tot een topstructuur die bestaat uit één voorzitter drs J.J.G.M. (Tiny) Sanders, één CFO S. (Simon) Quist en drie groepsdirecteuren voor de groepen Consumer Products Europe, Cheese and Butter, en Industrial Products.

De heer Sanders zal tot het moment dat er een directeur is aangesteld voor de Groep CPE, naast zijn taken als CEO het management van de groep CPE op zich nemen.

De Raad van Commissarissen wil de heer Jansen bedanken voor zijn inzet voor en bijdrage aan de onderneming en betreurt zijn vertrek.

De groep CPE staat voor de bundeling van de zogeheten Witte Groepen van Campina oftewel Campina Nederland, Campina Duitsland en Campina International. Deze bundeling van Wit (basiszuivel producten, desserts, zuiveldrinks) is Campinas krachtige antwoord op de steeds internationaler wordende positie van Europese handelspartners en de verscherpte Europese concurrentie. Ook biedt de nieuwe structuur optimale mogelijkheden tot schaalvergroting en versnelling van internationale productinnovaties. De commerciële activiteiten van Campina worden vanaf oktober ontplooid door drie groepen: Consumer Products Europe (de samengevoegde Witte Groepen), Cheese and Butter, en Industrial Products