Gemeente Barneveld


Eerste woningen Eilanden-West opgeleverd

Deze week worden de eerste zes woningen in de woonwijk Eilanden-West opgeleverd. Het gaat om de reeks woningen waarvoor de bouwvergunning al definitief was toen de Raad van State in april van dit jaar het bestemmingsplan vernietigde. De oplevering van de overige woningen uit deze reeks loopt door tot begin 2006 . De oplevering van de andere 113 woningen, waarvoor de bouwvergunning sinds kort definitief is, is gepland voor het eerste kwartaal 2006. Het plan Eilanden-West levert een belangrijke bijdrage aan de woningbehoefte van de gemeente Barneveld. Het college is verheugd dat de oplevering van de woningen geheel volgens planning verloopt en de eerste bewoners hun woning kunnen betrekken.

Woonwijk nu een feit Na de vergunningverlening door de gemeente voor de 175 woningen in de wijk, zijn de aannemers gestart met de bouw. Zij konden en mochten dit op eigen risico doen. Er is even onduidelijkheid geweest over de voortgang van de bouw van Eilanden West toen de Raad van State in april van dit jaar het bestemmingsplan vernietigde. Op dat moment was de bouwvergunning voor 62 woningen onherroepelijk en voor de overige 113 liep de bezwarentermijn nog. Op basis van de uitspraak van de Raad van State is er toen ook een bezwaar gemaakt tegen de vergunningverlening van die 113 woningen.

De bezwaarprocedure leidde tot grote onzekerheid bij de potentiële kopers. De bezwaarmaker had tot 4 oktober jongstleden de mogelijkheid om tegen dit besluit in beroep te gaan bij de rechtbank en daarna eventueel bij de Raad van State. Dit is niet gebeurd en daarmee werd ook de bouwvergunning voor de 113 woningen definitief.

Dankzij de inzet van de aannemer, worden de woningen nu volgens planning opgeleverd. Het college is blij met deze ontwikkeling omdat daarmee ook een einde is gekomen aan de spanning waar de kopers enige tijd in hebben verkeerd. Het plan Eilanden-West levert een belangrijke bijdrage aan de woningbehoefte van de gemeente Barneveld.

Barneveld, 3 november 2005 Communicatie Mutatiedatum 03/11/2005