Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 3 november 2005

Tilburgse jongen beledigt agent

TILBURG Aan de Corellistraat in Tilburg hebben agenten gisteravond omstreeks zes uur een 16-jarige jongen aangehouden nadat hij een agent beledigde. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot want de jongen verzette zich bij de aanhouding. De jongen werd na het politieonderzoek weer in vrijheid gesteld. Via het veiligheidshuis, zal de jongen, die als harde kern jongeren geregistreerd staat, naar een passende straf worden gezocht.

Autobrand in de Bisschop Zwijssenstraat

TILBURG Vermoedelijk door kortsluiting in het elektrische circuit, brak gisteravond rond kwart voor zeven spontaan brand uit in een auto aan de Bisschop Zwijssenstraat. De auto van een 22-jarige man uit Tilburg moest door een takelbedrijf worden verwijderd. De brandweer bluste de brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Politie onderzoek mogelijk brandstichting

TILBURG Agenten hebben vannacht een autobrand geblust aan de Vesiviusstraat in Tilburg. Een voorbijganger waarschuwde de politie toen hij de autobrand ontdekt. Bij de bestuurdersstoel was de brand ontstaan. De politie vermoedt brandstichting omdat zowel het linker voor- als achterportier een stukje open stonden. De auto is eigendom van een 24-jarige man uit Eindhoven. De auto is door een takelbedrijf verwijderd.

23 bekeuringen in de Hoefstraat

TILBURG Gisteravond hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark aan de Hoefstraat in Tilburg een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle deelde de politie 23 bekeuringen uit:


1 x rijden zonder rijbewijs

4 x omdat men het rijbewijs niet kon tonen

11 x omdat men geen autogordel droeg


1 x voor het onterecht voeren van de mistlichten


1 x voor het veroorzaken van onnodig geluid


1 x omdat de auto niet APK gekeurd was


1 x omdat de auto niet verzekerd was


1 x voor het niet handsfree bellen


1 x omdat een bromfietser geen helm droeg


1 x voor het parkeren van een auto voor een uitrit


73 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Aan de Ringbaan Zuid en in Tilburg Zuid heeft de politie woensdagmiddag en avond een grote bromfietscontrole. Hierbij zijn 73 bekeuringen uitgedeeld.


30 bromfietsen die gecontroleerd werden waren opgevoerd


7 bromfietsers hadden geen verzekeringsbewijs bij zich


5 bromfietsers droegen geen helm


9 bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat bij zich


1 bromfietser had geen gele plaat op zijn voertuig zitten


2 bromfietsers reden op een weggedeelte waar ze niet mogen rijden


2 bromfietsen waren niet voorzien van een deugdelijke rem


2 bromfietsers waren nog geen 16 jaar oud

Mannen de cel in

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben aan de Bergeijkstraat in Tilburg een 40-jarige man aangehouden. De man stond gesignaleerd om nog 92 dagen celstraf uit te zitten. Hij is ingesloten.

TILBURG Aan de Pastoor van Beurdenstraat in Tilburg hebben agenten van het TVT, gisteravond om kwart voor negen, een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had nog 59 dagen celstraf tegoed. Hij is ingesloten.

Agenten halen onverzekerde auto van de weg

TILBURG Aan de Korenbloemstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond rond halftien de auto van een 24-jarige man uit Tilburg van de weg gehaald. De auto was niet verzekerd en niet APK gekeurd.

Tilburger van fiets beroofd

TILBURG Een 22-jarige man uit Tilburg is, gisteravond tussen kwart over acht en kwart voor negen, door nog twee onbekende straatrovers van zijn fiets ter waarde van 850 euro beroofd. Dat gebeurde op de Zernikestraat. Het slachtoffer werd door de straatrover, die samen op één fiets zaten, opzettelijk aangereden. Hierdoor kwam het slachtoffer te vallen. Hierop gingen de daders er met de fiets van de Tilburger vandoor. De politie heeft direct een aangifte van de man opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt diefstal rode diesel

DIESSEN Een 37-jarige landbouwer uit Diessen heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van ongeveer 2000 liter rode diesel. Op zijn bedrijf heeft de Diessenaar een tank met rode diesel staan die hij gebruikt voor zijn landbouwwerktuigen. Gistermorgen constateerde de landbouwer dat de tankdop van zijn tank was. Na peiling, de tank werd op 2 november nog afgetankt, bleek dat de tank nog maar voor de helft gevuld was. De schade die door de diefstal is ontstaan bedraagt ongeveer 1500 euro.

Auteur: Carel Bouman