Gemeente Roermond

Wintervogels tellen in uw tuin

De gemeente Roermond roept alle natuurliefhebbers van Roermond op om zich aan te melden voor het tellen van wintervogels in hun tuin. Iedereen die met de wintervogeltelling mee wil doen, kan zich aanmelden tot en met 20 november.

Gemeente Roermond hoopt door deze actie de inwoners van Roermond kennis te laten maken met de natuur in hun tuin. Zij krijgen op deze manier bekendheid met de unieke waarde van natuur in de stad. Ook hoopt de gemeente door middel van de actie meer inzicht te krijgen in de plaatselijke natuurwaarden.

Een tuin vormt het visitekaartje van uw huis. In tuinen komen vaak veel vogels voor, wat uw tuin gezellig en levendig maakt. Heeft u geen vogels in uw tuin, dan kunt u ook in een ander gebied binnen Roermond tellen. Deelnemers krijgen een zoekkaart met afbeeldingen toegestuurd. De afbeeldingen maakt het mogelijk om de vogels te herkennen, maar ook andere vogelwaarnemingen zijn welkom. U telt zo vaak en wanneer u wilt!

Doet u ook mee? Meld u dan voor 20 november aan bij de gemeente Roermond. Dit kan door een e-mail te sturen naar jacobusse.b@roermond.nl. of door u telefonisch aan te melden tussen 9.00 en 12.00 uur bij Gaby Krijgsman, telefoon 0475-359516.

Publicatiedatum: 03.11.2005 Bijgewerkt: 03.11.2005