Politie Gelderland-Midden

Arnhem - drietal aangehouden voor twee winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 3-11-2005 15:14:12

De politie van Arnhem heeft woensdagmiddag bij een winkel in het centrum twee jongens (14, 16) en een man (29) aangehouden wegens winkeldiefstal. Een veertienjarige jongen uit Renkum en een zestienjarige Arnhemmer hadden een alarmlabel uit een T-shirt geknipt waarop ze de winkel verlieten zonder te betalen. Eenmaal buiten werden ze door een medewerker in de kraag gevat. De politie werd gewaarschuwd waarna het tweetal werd aangehouden. Even daarna werd de politie opnieuw gewaarschuwd. Een 29-jarige man uit Vlijmen had in diezelfde winkel geprobeerd een spijkerbroek te stelen en werd ook in de kraag gevat. Winkelpersoneel had opgemerkt dat de man met twee broeken de paskamer in ging en er met één weer uit kwam. De Vlijmenaar werd ook aangehouden. Het drietal is inmiddels weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Duiven - beschonken automobilist aangehouden na aanrijding
Publicatiedatum: 3-11-2005 15:13:10

De politie heeft woensdagochtend in Duiven een 50-jarige Arnhemse automobilist aangehouden. De man zou op het kruisingsvlak van de Rivierweg met de afrit A12 een aanrijding hebben veroorzaakt en bleek later onder invloed te hebben gereden. Niemand raakte gewond. Omstreeks 06.30 uur reed de Arnhemmer over de Rivierweg in Duiven. Hij kwam uit de richting van Westervoort en zou door rood licht het kruispunt op zijn gereden. Op dat moment naderde een andere auto, bestuurd door een 45-jarige man uit Westervoort, die vanuit de afrit A12 ook het kruispunt over reed. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide wagens. Gewaarschuwde agenten lieten beide automobilisten een blaastest ondergaan. Daarbij bleek de Arnhemmer teveel gedronken te hebben. Na de ademanalyse bleek de man een alcoholpromillage van
1.00 te hebben, terwijl 0.51 het maximum is. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist verder wat er met deze zaak gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606