Politie Limburg-Zuid

Grootscheepse controle op de A2

Eijsden 03-11-2005 - Woensdag 2 november 2005 hield de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de Douane en Accijnzen tussen 16.00 uur en 22.00 uur een grote verkeerscontrole op parkeerplaats Patiel op de A2 in Eijsden.

In totaal werden 150 voertuigen en 450 personen gecontroleerd. Van enkele gecontroleerde personen bleek dat zij nog een boete hadden openstaan. In totaal werden aan openstaande boetes 2800 geïnd. In zes gevallen werd proces-verbaal opgemaakt in verband met verboden wapenbezit. Hierbij werden onder andere een vlindermes, een busje traangas, een honkbalknuppel, twee wapenstokken en een slagwapen in beslaggenomen. De Douane bekeurde twee automobilisten die de belasting ontdoken door met rode diesel te rijden.

De Koninklijke Marechaussee hield een persoon aan in verband met overtreding van de Vreemdelingen wetgeving. Verder 40 bekeuringen uitgeschreven in verband met diverse verkeersovertredingen. (o.a. voor het rijden zonder autogordel, met een kale band, met een defecte uitlaat en het niet kunnen tonen van een identiteitskaart).