Politie Limburg-Zuid

Vrouw bijna slachtoffer van straatroof

Valkenburg a/d Geul 03-11-2005 - Dankzij kordaat optreden wist een 40-jarige inwoonster van Valkenburg woensdagmorgen 2 november 2005 te voorkomen dat twee mannen, vermoedelijk afkomstig uit Oost Europa, haar op het station in Valkenburg van haar tas beroofden.

De vrouw had omstreeks 07.35 uur met haar pinpas een treinkaartje gekocht, waarbij de twee mannen opvallend dicht achter haar waren gaan staan.
Toen de vrouw even later als een van de laatsten de trein wilde instappen, stonden de twee mannen weer bij haar. Op het moment van instappen stootte een van de twee mannen tegen de vrouw, waarna zij even later zag dat een van de twee haar zakagenda al in zijn handen had. Toen zij de agenda terugpakte zei een van de mannen: Train te Maastricht?.

Direct daarop begon een van de mannen aan haar tas te rukken. Omdat zij deze voor haar lichaam droeg, mislukte de man de tas te bemachtigen. Om zich van de belagers te ontdoen schopte de vrouw vanuit de trein een van de mannen in zijn kruis. Direct daarna vertrok de trein. De straatrovers bleven achter op het perron. Kennelijk hadden de straatrovers het gemunt op de pincode en het pinpasje van het Valkenburgse.